2024-03-26
趁小朋友放假,見到有小生cafe , 諗住開心咁帶小朋友去食個lunch , 點知食到一肚氣。。1215 入去,就order 咗幾份食物,原來每人有最低消費,成人$150, 小童$80 ,如果唔要小生的贈品便沒有最低消費!見小朋友都鍾意d 贈品,所以都不介意有最低消費!我哋1215 入座,1 pm 先到齊嘢食,到齊嘢食前已經走嚟話未滿最低消費,我哋已經同佢講我現在叫埋甜品同飲品,點知佢話我哋想叫嘅甜品(梳乎里)係order 唔到,因為要入座起20 分鐘內叫,但我哋完全唔知,我哋已經一坐低就話叫住咁多嘢食先,一陣再叫甜品,但個waitress 都無同我哋講,另一個職員行過嚟了解,一句我哋做唔到比你,就算做到都要等一個鐘,但你哋限時進餐90 分鐘,所以你哋都唔會等到!仲要同我哋講qr code 落單張單下面已經有寫明入座起20 分鐘內要叫梳乎里,否則不能落單!!根本唔會有人去留意張單下面嗰幾隻細字,我哋都唔想再同佢哋理論,我哋話你哋應該提醒下食客,講完就算,叫埋飲品到最低消費限額後,快快飲完便離開,最後連甜品都無叫便走了。。。人均$150 ,用餐時間90 分鐘,咁嘅服務態度,真係無下次!大
人均$150 ,用餐時間90 分鐘,咁嘅服務態度,真係無下次!大家如果要叫梳乎里,記住早啲叫,免得落空⋯⋯