2022-07-23
一講韓國🇰🇷野食,除左炸雞🍗 • 泡菜🧡 • 石鍋飯🍲……之外💁🏻♀️你仲諗到乜野?🧐其實仲有一串串🍡方便拎住食既,熱狗腸🌭️都係人氣大熱❤️🔥而入面包住既餡🤲🏻,大致分為𝟐個系列✌🏻基本款 • 拉絲芝士🧀,外層就鹹甜都有😝~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• 🔸Hot Dog Set Menu🔸▪ Hotdog 4pcs Set ($120)每款熱狗棒散嘅($20 - $38)依個𝐒𝐞𝐭每一款都揀得🛒我揀既款,外層𝟐鹹 • 𝟐甜😎散買要$148,計落都慳左唔少🫢.▫️ 薯條鴛鴦芝腸 (原價 $38)▫️ 鴛鴦芝腸 (原價 $34) & 裡面係一樣有腸仔🌭 • 芝士🧀但 就有埋薯條粒面🍟,再脆𝐝💫不過就邪惡😈多少少🤏🏻.▫️ 星星熱狗 (原價 $38)▫️ Oreo (原價 $38) & 店員話都係新出🤭甜甜,而且勁有童年回憶👧🏻,所以𝟐款都要晒👏🏻外層分別俾細個早餐🥣會食既蜜糖星星⭐️呀,同一擰一舔再一浸既𝐎𝐫𝐞𝐨🖤入面係𝐌𝐨𝐳𝐳𝐚𝐫𝐞𝐥𝐥𝐚 • 水牛芝士🧀.💁🏻♀️店入面仲有多種唔同既調味粉🧂 / 醬🥫可自由加,粉 : 蜜糖牛油粉🍯🧈醬 : 茄汁🥫
💁🏻♀️你仲諗到乜野?🧐
其實仲有一串串🍡方便拎住食既,熱狗腸🌭️都係人氣大熱❤️🔥
而入面包住既餡🤲🏻,大致分為𝟐個系列✌🏻
基本款 • 拉絲芝士🧀,外層就鹹甜都有😝
🔸Hot Dog Set Menu🔸
▪[S2] Hotdog 4pcs Set ($120)
每款熱狗棒散嘅($20 - $38)
依個𝐒𝐞𝐭每一款都揀得🛒
我揀既款,外層𝟐鹹 • 𝟐甜😎
散買要$148,計落都慳左唔少🫢
▫️[2] 薯條鴛鴦芝腸 (原價 $38)
▫️[8] 鴛鴦芝腸 (原價 $34)
[2] & [8] 裡面係一樣有腸仔🌭 • 芝士🧀
但 [2] 就有埋薯條粒面🍟,再脆𝐝💫
不過就邪惡😈多少少🤏🏻
▫️[9] 星星熱狗 (原價 $38)
▫️[10] Oreo (原價 $38)
[9] & [10] 店員話都係新出🤭
甜甜,而且勁有童年回憶👧🏻,所以𝟐款都要晒👏🏻
入面係𝐌𝐨𝐳𝐳𝐚𝐫𝐞𝐥𝐥𝐚 • 水牛芝士🧀
💁🏻♀️店入面仲有多種唔同既調味粉🧂 / 醬🥫可自由加,
粉 : 蜜糖牛油粉🍯🧈
醬 : 茄汁🥫 • 𝐖𝐚𝐬𝐚𝐛𝐢沙律醬🤍 • 照燒醬🤎 • 蜜糖芥末醬🍯 • 車打芝士醬🧀......
任落任加唔嬲🙆🏻♀️
不過我都係用番最基本既茄汁🥫 • 芥末醬💛
💁🏻♀️你地又鍾意咩醬呢?有冇咩特別配搭推介?🙇🏻♀️
▪[S3] Cheese Ball 5pcs + French Fries Set ($40)
傳單上簡化左個名📄
中文全名叫做大蒜🧄 / 車打芝士🧀炸雞球
英文全名係𝐆𝐚𝐫𝐥𝐢𝐜 𝐂𝐡𝐞𝐝𝐝𝐚𝐫 𝐌𝐚𝐲𝐨 𝐂𝐡𝐢𝐜𝐤𝐞𝐧 𝐁𝐚𝐥𝐥
實際上用料並唔係得芝士🧀 • 雞🐔咁簡單,
係有齊豬肉🐖 • 牛肉🐃 • 雞肉🦮
中間少少🤏🏻流心,唔會實的的🤪
薯條係波浪粗薯條🍟
▪Drink▪
▫️柑橘碳酸水 ($36)
成個橙放係杯面🍊,勁岩打卡呀📸
係飲到勁多橙既果肉🍊嫁,碳酸夠𝐆𝐮𝐫🫧,超𝐅𝐫𝐞𝐬𝐡💦
面頭個橙🍊,你仲可以拎返屋企搣黎食🏠
🔺野食🍽全部都係即叫即整,店員會係你落單📝之後,先上粉漿 • 沾粉 • 配料……落油鑊炸🔥
所以全部都勁脆卜卜💥,當然即食就最正啦🤣