2024-01-28
從將軍澳站行5分鐘可到達台灣馬祖餐廳,是養生邊爐放題專門店,本人和朋友就叫左個(牛肩胛肉套餐)每人$233另外要加一服務費。客人可以自選每人一個湯底,我就叫左1個藥膳蟲草花桃膠雞湯,湯底有紅棗,杞杍、蟲草及花桃膠。另1個是藥膳養生清雞湯,湯底有紅棗十分多而且已去左核,這樣就不會燥底,湯底也非常清甜。首輪已奉上2碟Prime grade牛肩胛肉,好有鮮牛味,燙一燙就食得,入口即溶的口感。而西班牙無激素豬肉片豬肉味濃郁,入口鬆軟可口,食到停不到口,食完可以叫服務員再落order。出面自助區還有一些醬油區及各款新鮮食材,是可以自助形式任食,有海鮮菇、芫茜燒賣、魷魚羹、冬蔭公蝦丸、濃芝豆腐燒、南瓜、雞脾肉、燕餃、沙茶牛肉、花枝丸、午餐肉、蟹籽丸、正方形魚腐、木耳、蟲草花、手打牛丸、魚柳、台灣腸、日本蟹棒等等……拿在檯上的碗就可以夾自己喜歡的食材!另外還有2個好大雪櫃,內有各款凍熱飲品,本人最喜歡飲馬蹄竹蓆水,清一下熱氣,打邊爐飲就最岩,所有飲料都係任飲的。最後要留番個胃食雪糕,呢度movenpick 雪糕同Dreyer's D-Collection雪糕都係任食, 真係食多幾杯已值回票價啦!食得
首輪已奉上2碟Prime grade牛肩胛肉,好有鮮牛味,燙一燙就食得,入口即溶的口感。而西班牙無激素豬肉片豬肉味濃郁,入口鬆軟可口,食到停不到口,食完可以叫服務員再落order。出面自助區還有一些醬油區及各款新鮮食材,是可以自助形式任食,有海鮮菇、芫茜燒賣、魷魚羹、冬蔭公蝦丸、濃芝豆腐燒、南瓜、雞脾肉、燕餃、沙茶牛肉、花枝丸、午餐肉、蟹籽丸、正方形魚腐、木耳、蟲草花、手打牛丸、魚柳、台灣腸、日本蟹棒等等……拿在檯上的碗就可以夾自己喜歡的食材!另外還有2個好大雪櫃,內有各款凍熱飲品,本人最喜歡飲馬蹄竹蓆水,清一下熱氣,打邊爐飲就最岩,所有飲料都係任飲的。 最後要留番個胃食雪糕,呢度movenpick 雪糕同Dreyer's D-Collection雪糕都係任食, 真係食多幾杯已值回票價啦!食得十分開心,捧住個肚滿足咁回家!😋
+++++++++++++++
如果大家喜歡💕我寫既食評,麻煩比個鼓勵一下我,我會寫更多更好既食評比大家!