2019-12-24
餐廳位置極度方便,係堅尼地城站一出地面行一分鐘就到🙂🙂餐廳裝修好有台式風味,坐得舒服😌有唔同鍋底同配料比食客選擇,都係一d台式d既口味上菜速度好快,order左十分鐘就成枱野🙂招牌現炒石頭火鍋配沙朗牛肉🥓$169店員現場即炒牛肉,先爆香洋葱同蒜再炒肉,好香😋炒完肉既肉汁再加上湯打邊爐,湯底清得黎有肉味,之後食既火鍋配料唔會太油膩👌🏻牛肉份量都唔少,咬落好軟熟,牛味都幾香,有d似吉野家牛肉🥰麻油雞鍋 (半隻) 🐔 $178好香濃既黑蒜麻油味🥰入面有半隻雞,感覺份量唔少好足料! 雞件肉質好滑,完全吸曬湯底既精華好夠味👍🏻呢個湯底之後再打邊爐既配料,尤其係肉類,唔使點䜴油都已經好香口☺️另外加左個桂冠蛋餃($39 四隻)、台式三星葱醬爆貢丸($49 五粒) & 麻吉燒 ($39 四粒),價錢唔平,但味道不錯,醬爆貢丸好彈牙,索曬個湯底🤤麻吉燒有兩粒芝麻味兩粒花生味,好似流心湯丸☺️ 好surprise將甜既麻吉燒擺落咸既邊爐湯底係零遺和感 🤣👍🏻話明係菜市場,餐廳有大量自選蔬菜選擇🥰 仲好有風味到比個「哩」人裝菜😂菜有十款、菇有三四款、仲有南瓜冬瓜蘿蔔木耳等等重點係有任食芝士丸同幾款丸類😍😍😍食
餐廳位置極度方便,係堅尼地城站一出地面行一分鐘就到🙂🙂
餐廳裝修好有台式風味,坐得舒服😌
有唔同鍋底同配料比食客選擇,都係一d台式d既口味
上菜速度好快,order左十分鐘就成枱野🙂
招牌現炒石頭火鍋配沙朗牛肉🥓$169
店員現場即炒牛肉,先爆香洋葱同蒜再炒肉,好香😋
牛肉份量都唔少,咬落好軟熟,牛味都幾香,有d似吉野家牛肉🥰
麻油雞鍋 (半隻) 🐔 $178
好香濃既黑蒜麻油味🥰
入面有半隻雞,感覺份量唔少好足料!
雞件肉質好滑,完全吸曬湯底既精華好夠味👍🏻
菜有十款、菇有三四款、仲有南瓜冬瓜蘿蔔木耳等等
重點係有任食芝士丸同幾款丸類😍😍😍
食材仲要由台灣直送到港,唔使去台灣都食到真正既台灣食材🤣