2022-01-16 194 瀏覽
雖然依家6點後禁咗堂食🙈但冇阻我想打邊爐嘅心情😌由其喺哩幾日咁凍,打邊爐就一流❤️一直都有去但馬屋打邊爐,鍾意佢一人一爐夠衛生,而且仲要係任食任飲❤️佢地最近新推出咗個冬日為題嘅「みぞれ 鍋 」,哩款邊爐係期間限定黎,用蘿蔔蓉模仿成雪咁,好特別🥰 佢一共有3個餐北海道夢之大地豚/日本產黑毛和牛及北海道夢之大地豚/日本產特選黑毛和牛及北海道夢之大地豚👍🏻 除咗汽水任飲之外哩個套餐仲連Asahi 啤酒都係任飲👍🏻 我地揀咗最基本果個北海道夢之大地豚,有豬肩/豬腩/穀飼牛/嚴選牛肉❤️ 我就最鍾意食豬腩同穀飼牛❤️ 豬腩油份適中,入口溶化👍🏻 穀飼牛牛味濃郁❤️ 另外隨餐會有三塊年糕,食完可以refill的 😌除咗以上肉類之外,其他配料都好多選擇好豐富✅ 醬料仲好特別,除咗平時嘅豉油,辣椒蒜頭嗰啲之外,會有昆布醬油,橘子醬油,甘橘醋,18禁辣醬🤟🏻打完邊爐當然要食返個雪糕先最完美,但馬屋提供嘅係Häagen-Dazs雪糕,仲有4款口味比你揀😋 食埋就岩岩好啦🤤滿足