2018-07-29
星期五放工做完運動後就去左朋友話想試好耐既台式臭臭鍋!記得呢間餐廳之前經過有好多人排隊!!朋友食過台灣個間,而我今次第一見黎的🤤🤤原來我同朋友都唔食臭豆腐🤷🏻♀️🤷🏻♀️🤷🏻♀️不過唔緊要!呢道除左臭臭鍋之外,仲有十幾款火鍋可以揀!我地揀左台式麻辣鍋,酸辣羊肉鍋!套餐跟粉絲,同埋另外要左份鹽酥雞做小食!餐飲我要咗芒果紅茶少甜,朋友要咗水蜜桃沙冰!我食嘅係酸辣羊肉鍋,鍋入面有娃娃菜,羊肉片,米血糕,凍豆腐,粉絲,金針菇,魚豆腐,福州魚蛋等等!羊肉都有羊羶味的!不過我就好鍾意,配埋酸辣湯好夾!🤭另外粉絲同凍豆腐吸晒湯嘅精華食落勁入味👍🏻👍🏻朋友叫嘅台式麻辣鍋都唔錯,入邊都有娃娃菜,豆腐,牛肉片,豬紅,麻辣餃等等,相當豐富🤣不過個人覺得唔算太辣!辣的應該仲正!鹽酥雞炸得啱啱好又唔會太乾,食落外脆內軟,好有台灣風味!另外,餐飲芒果紅茶我要左少甜小冰,少甜之後我覺得甜度啱啱好!朋友就話水蜜桃沙冰比較淡!鍋物選擇亦唔少,自己可以自由揀自己想食既口味👍🏻餐廳環境幾闊落,同隔離枱都唔算近,所以邊食邊同朋友傾計都唔怕嘈到隔離枱!另外可能因為樓底幾高,餐廳唔會一大陣火鍋味👍🏻
鹽酥雞炸得啱啱好又唔會太乾,食落外脆內軟,好有台灣風味!
鍋物選擇亦唔少,自己可以自由揀自己想食既口味👍🏻
另外可能因為樓底幾高,餐廳唔會一大陣火鍋味👍🏻