2021-08-21
我都幾鍾意食一人一鍋,因為可以自己一個淥下淥唔洗爭野食😂😂朋友知道帶我嚟佐敦食呢一間「十二鍋」呢度有12款鍋選擇,名副其實十二鍋呀😆我哋一人一鍋,每個鍋都好豐富多材料,仲有飯或粉絲及一杯飲品都只係$115我哋揀嗰兩款都係人氣之選😍🔸芝士竹輪壽喜燒 $115材料好豐富有南瓜、粟米、雞蛋、娃娃菜、炸枝竹、鳴門卷、冬菇、金菇、蛋餃、芝士魚豆腐、蜂巢豆腐🤤芝士竹輪一咬入面既芝士溶出嚟,呢個好有驚喜。蜂巢豆腐吸晒壽喜燒湯底的味道,甜甜的😍 另外牛肉份量都多呀!🔸台式麻辣鍋 $115叫咗一個甜嘅湯底,打邊爐有點會可以唔麻辣呢🙈 叫咗依一個人氣台式麻辣鍋🌶 材料有有麻辣鴨血、蜂巢豆腐、蛋餃、炸枝竹、牛肉片蛋餃平時好少會食到,都係要去台式嘅火鍋店先有,蛋餃係用蛋皮包成的餃子🥟湯底用左花椒八角來烹調,麻辣味濃好刺激到味蕾👅🔸夜市雞皮捲 $36呢個好特別~因為我哋都未聽過😂 原來係台灣夜市嘅小吃睇到個皮炸得好香脆咁😍 雞皮捲係脆香外皮包住雞肉,好香口。🔸台式麻辣鴨血 $38雖然個麻辣鍋都有鴨血,但係我同朋友都係鴨血控,所以我哋叫多一份鴨血小食🤤鴨血都算厚身,入口嫩滑,麻辣味同樣濃味!🔸貴荔翠紅🔸金橘檸檬寶
呢度有12款鍋選擇,名副其實十二鍋呀😆
我哋揀嗰兩款都係人氣之選😍
🔸芝士竹輪壽喜燒 $115
🔸台式麻辣鍋 $115
湯底用左花椒八角來烹調,麻辣味濃好刺激到味蕾👅
🔸夜市雞皮捲 $36
呢個好特別~因為我哋都未聽過😂 原來係台灣夜市嘅小吃
睇到個皮炸得好香脆咁😍 雞皮捲係脆香外皮包住雞肉,好香口。
🔸台式麻辣鴨血 $38
🔸貴荔翠紅
🔸金橘檸檬寶綠
飲品方面我哋就加咗$7,叫咗$28以下嘅台式飲品,個size係細杯裝,都夠我哋打邊爐嘅時候飲😆