個人真係超鍾意食壽喜燒😍呢間餐廳外面有一個打卡窗 就咁睇以為係cafe☕️入面採米白木系風 好有和式嘅感覺🇯🇵.📌關東風壽喜燒套餐(豚肉) $168午市只提供關東風壽喜燒湯底 晚市仲有昆布辣味湯同日式昆布上湯😝主食可能揀日本豚肉之外🐷牛板腱($168), 日本A4黑毛和牛($238)🐮套餐除左主食肉類120g之外 仲有綜合時蔬, 蝦滑, 飯(+$15升級做烏冬),甜點 真係夠晒豐富好飽肚🤩.平時壽喜燒多數都係食牛 今次就試下揀豬😎豚肉一碟大約有9-10片 份量比預期多💕肥瘦適中 口感幾軟滑 而且冇騷味😚再配埋生雞蛋汁 食落更多嫩滑🥚綜合時蔬入面有冬菇,金菇🍄大蔥, 幾片娃娃菜,生菜,火箭菜?🥬粟米🌽蟹棒🦀豆卜同芋絲, 全部都吸哂甜甜嘅壽喜燒湯底🍲壽喜燒湯底濃度啱啱好 配煙韌嘅烏冬/珍珠米飯都一樣咁正🙌🏻不過個飯濕左少少 冇乜咬口🤏🏻同埋冇日本米嘅香味🍚蝦滑幾鮮甜又彈牙 仲有啲蟹籽增加口感🦐最後仲有凍冰冰嘅抹茶粉蕨餅作結🍵食落好Q彈 但個抺茶味就唔夠濃苦 偏甜🥺但呢個價錢 性價比都幾高🤑

📌關東風壽喜燒套餐(豚肉) $168
關東風壽喜燒湯底