2021-04-08 22 瀏覽
朋友帶我去旺角食好西~😎「臭臭鍋」😰😰「臭」係指臭豆腐!係台灣流傳過嚟嘅美食👍🏻所以就要去返台式食店「茶茶台式料理」食~呢間台式食店除咗有台式小鍋,仲有手工麵,滷肉飯,台式小食,台式飲品~只賣台式菜式嘅餐單都好豐富😙台式小鍋原來都有五款選擇。心大心細咗咁耐,最後都係無揀到臭臭鍋🤭因為隔離枱的「酸菜肥牛鍋」更吸引我眼球同鼻子♨️所以我都叫咗「酸菜肥牛鍋」。雖然是一人一鍋,但份量都唔少!上菜時已經可以熟咗,可以隨時食。鍋底下有微火一直加熱,唔怕湯頭會凍咗。酸菜肥牛鍋 + 公仔麵 $108 + $8上枱時已經聞到好香嘅酸菜味!火鍋配料有肥牛、酸菜、豆腐、粟米、菇、蜆、金菇、榨菜、支竹、花枝丸、貢丸、娃娃菜、蟹腳、粉絲。真係非常豐盛!粉絲吸收湯底精華,好美味!開頭怕唔夠飽仲加咗公仔麵,食完真係好飽好滿足!
朋友帶我去旺角食好西~😎「臭臭鍋」😰😰
「臭」係指臭豆腐!係台灣流傳過嚟嘅美食👍🏻
所以就要去返台式食店「茶茶台式料理」食~

酸菜肥牛鍋 + 公仔麵 $108 + $8
酸菜肥牛鍋