2018-10-21
今日想食下台灣野又想打下邊爐,咁岩行過尖沙咀見到呢間8鍋就去試下。入面個氣氛幾好 暗暗地又有啲地窘既感覺。雖然間野叫做8鍋打係有9個鍋畀我哋㗎, 而我就揀左第八鍋既黑麻油雞鍋同埋一杯奶蓋紅茶, 個餐仲會送白飯而你又都可以加12蚊轉肉燥飯。去張枱仲會畀埋四個醬料畀你揀分別有蒜蓉 辣椒油 沙茶同埋豆瓣醬 最正最香既係蒜蓉加小小就好夠味。個煲啱啱到嗰陣就有一大陣好香嘅麻油味 而佢都俾好足料呀有好多餸 有牛丸 豬肉丸 雞肉 甜不辣 粟米等等。 試咗一啖湯覺得呢個湯濃而不利 雖然有好大浸雞味同埋有麻油嘅香但係你唔會覺得油到食唔到個煲。佢啲雞特登用啲無骨嘅雞肉好啱女仔食 啲牛丸重牛味又彈牙爽口 粟米又超級甜 最特別嘅係有幾塊淮山喺度 夠爽又甜 個飯都唔差 選用啲珍珠米泥煲 撈埋湯去食就一流 最後不得不提就係杯野飲 奶蓋紅茶同街飲既水準一樣唔洗食完國走出去買最後埋單都係百幾蚊咋 ok抵食呀又飽肚位置近紅磡站新果間銅鑼灣開左 純粹分享比大家知haha
入面個氣氛幾好 暗暗地又有啲地窘既感覺。
有牛丸
豬肉丸