餐廳: 牛牛日式火鍋放題 (北角匯二期)
資訊:

減肥食咩好?打邊爐減肥大法:紙火鍋好多人會問,紙火鍋唔會穿咩?會不會食到紙?你地就食紙!紙火鍋的紙非但銅牆鐵壁堅固無比,亦可以吸收火鍋的油脂與雜質;而且受熱更均勻,火鍋料自然更快熟及清爽,又可以大食特食,打邊爐減肥大法唯紙火鍋獨尊位置餐廳位於北角匯內,商場應有盡有,食飽行下街消濟就岩哂環境餐廳走輕奢日系漁屋風格、配色有格調樓底好高,感覺開揚唔會有壓迫感餐廳以卡位為主、旁邊梳化椅座位更可挑望北角海濱抽風做得好好,涼浸浸住打邊爐無有怕食物🥘日本直送的紙火鍋新套餐$368: 有齊宮崎和牛(每位一份)、六款特色有機鮮菌日日唔同(每位一份)~澳洲和牛以及自助吧配料任點任食,意想不到的超值價錢先揀湯底再安排入座,我地揀左:奶油豆乳鍋 & 鏗魚鍋店員提醒我地先落鮮菌再落蔬菜令湯底更加鮮甜,豆乳同鏗魚湯同菇菌味道加乖,神仙的火鍋🍄🍄‍🟫菇菌盒包括:雞樅菌、秀珍菇、白蘑菇、金耳菌、雞油菌、蟹味菇款款菇都好新鮮,最中意係:雞油菌:入口柔滑,吸收埋湯汁好鮮甜金耳菌:煙韌彈牙,香濃細膩跟餐有日本產宮崎A5和牛肩肉,無限量任點任食澳洲M6澳洲和牛、M8澳洲和牛前腹肉、澳洲安格斯牛、巴西牛舌、澳州黑安格斯牛、丹麥

減肥食咩好?打邊爐減肥大法:紙火鍋
好多人會問,紙火鍋唔會穿咩?會不會食到紙?

位置
餐廳位於北角匯內,商場應有盡有,食飽行下街消濟就岩哂

餐廳走輕奢日系漁屋風格、配色有格調
樓底好高,感覺開揚唔會有壓迫感
餐廳以卡位為主、旁邊梳化椅座位更可挑望北角海濱
抽風做得好好,涼浸浸住打邊爐無有怕

食物🥘

先揀湯底再安排入座,我地揀左:奶油豆乳鍋 & 鏗魚鍋

🍄🍄‍🟫菇菌盒包括:
雞樅菌、秀珍菇、白蘑菇、金耳菌、雞油菌、蟹味菇
款款菇都好新鮮,最中意係:
雞油菌:入口柔滑,吸收埋湯汁好鮮甜
金耳菌:煙韌彈牙,香濃細膩

跟餐有日本產宮崎A5和牛肩肉,無限量任點任食澳洲M6澳洲和牛、M8澳洲和牛前腹肉、澳洲安格斯牛、巴西牛舌、澳州黑安格斯牛、丹麥封門柳、西班牙伊比利亞豚肉等等;牛肉質素好高,油花分佈平均,肉味超濃,牛魔王岩哂

推薦肉類🐄🐖

A5和牛肩肉
隨餐附送,油花超豐盛,入口即溶

M6澳洲和牛 & M8澳洲和牛前胸肉
牛肉來講兩款可以勁食,唔會太油膩牛味超濃
M6會比M8 更大塊,口感就仿如壽喜燒的牛肉,感覺滿足
M8條狀處理就比輕盈,一塊接一塊,恰到好處

西班牙伊比利亞豚肉
唔只牛肉佢地既豬肉都好好食,口感軟滑,沒有根

除左肉類,海鮮都屬任點任食;包括鮑魚仔、海扇貝、紐西蘭青口、越南鳳尾蝦等

推薦海鮮🐟🐚

鮑魚仔 & 海扇貝
鮑魚仔口感爽彈;海扇貝則絲絲分明,裙邊位鮮味帶嚼勁
同埋佢地處理得好好,唔會有內臟同排泄物
熟透時都好易起肉,一啖一口鮑,我瘋狂叫,任食鮑魚仔就是爽

🥬🥕🧄🧅自助火鍋配料
凍櫃仙氣四溢火鍋配料櫃裝滿自助火鍋配料
除左一般火鍋菜及配料,更供應羽衣甘藍、皇帝菜、紫蘿蔔、蟲草花、蒟蒻條

🥟🍤🥠🍢揚物

熱食種類都好多:有芝士年糕、餃子、單骨雞翼、日式章魚燒
等滾湯時食左芝士年糕同單骨雞翼
兩款都即炸熱辣辣,芝士年榚好好味,內心爆芝,但想食多啲牛既就要記住忍口唔好食咁多

🥤🍼罐裝飲品可以隨意在自助區冷櫃挑選,有汽水同無糖茶,種類繁多任君選擇
套餐包括任點酒精飲品如紅🍷、白酒🧉、啤酒🍺、清酒🍶

自助區除左火鍋配料仲有:葡撻同蒲燒鰻魚任食

甜品方面,
有🍦movenpick、雀巢雪糕、日式Mochi 任食

火鍋除左食得健康,亦唔會好似傳統一人一鍋辣親手
所以就算小朋友自己一人一鍋食都好放心,大朋友玩住電話食都不用怕滾瀉,好貼心呢!