2020-10-27 859 瀏覽
好耐冇行過嚟蘇杭街,原來而家已經多咗好多食店店同埋新嘅嘢食,路過見到有一間好似日式咖啡店外型嘅餐廳,原來入邊係賣日本壽司便當同料理,店舖裝修清新舒適,門口出邊仲有幾個outdoor位,雖然街上面就唔係太休閒,不過呢幾個位啱晒啲人嚟打卡入咗舖頭店員友善熱情介紹,壽司便當就放於旁邊嘅冷藏櫃,每款都有造型樣本俾大家參考,我就揀咗水引壽司便當盒,便當盒用竹同竹葉造成既盒裝住壽司,非常日式。整個便當盒都好靚,包裝好好,入邊嘅壽司同魚生都好新鮮,每個款式都有一件,啱晒我呢種又想試但係又唔食得多嘅人,店員介紹嘅時候話,魚生壽司嘅款式會隨着當日買貨嘅情況而改變,即係話每次嘅魚生壽司都可能唔同,我覺得幾好喎,有機會可以試吓唔同嘅魚。餐廳入邊嘅座位啱晒我呢種一個人食飯嘅style,原來一個人有時唔係一定淨係食拉麵先唔尷尬,而家多咗一個新嘅選擇。