招聘中
$18,000-$20,000
月薪
餐廳: 燒肉LIKE (新都會廣場)
資訊:

2022-11-12 2260 瀏覽
Weekend就多啲時間可以用Gulu四點幾網上攞定飛🤭。輪候時間差不多去到7:30pm就可以入座。當然我係響屋企撳住個電話攞飛,唔會響嗰度等咁傻豬豬啦🐷!呢間嘢真係唔係講少,又開業到而家都係要排咁耐。🙈今次可以用呢個方法攞飛,我先至就住時間再出去入座🤣。估吓我同另一位點咗邊個餐?😜🥩人氣組合🉐🐂牛舌,牛板腱,橫膈膜肉套餐 (200 grams)-自己加咗個生菜,(食燒肉我一定係用生菜包,以飯類我比較少食,飯就俾晒隔離嗰位食🤣)-牛板腱,肉質口感燒到八成熟就可以食喇,口感油花啱啱好絕不會肥膩。👍-牛舌薄切,又係燒到九成熟我已經可以食得。好味道,薄切就係夠爽。👍-橫膈膜肉,睇落去好似好厚嘅一舊,燒起上嚟原來六成熟已經好夠,咁樣食落去先至有肉汁同肉味。千祈唔好燒到10成熟否則就會韌咗啲。🥩稀有部位🉐🐂日本產和牛上級肩肉,牛五花套餐 (100 grams)-🥰見到個和牛嘅油花真係靚,分布得唔錯唔會只係一部份肥,放響爐入邊會邊燒8秒都已經可以辣出火🔥。食落去唔使講喇一定係最幼嫩,入口就溶化嘅感覺。最好撈飯食仲要配埋佢嘅紫菜溫泉蛋飯,諗起都回味😂。醬汁都好齊,但係我只會用一兩款,燒烤汁同埋蒜汁🤗

估吓我同另一位點咗邊個餐?😜

🥩人氣組合🉐
🐂牛舌,牛板腱,橫膈膜肉套餐 (200 grams)

-自己加咗個生菜,(食燒肉我一定係用生菜包,以飯類我比較少
食,飯就俾晒隔離嗰位食🤣)

🥩稀有部位🉐
🐂日本產和牛上級肩肉,牛五花套餐 (100 grams)

醬汁都好齊,但係我只會用一兩款,燒烤汁同埋蒜汁🤗夠晒我用晒成個餐。

牛五花,絕對係佢哋別是嘅一種,因為係男人最愛嘅恩物,我試咗一舊係好好食,因為佢嘅五花肉則可以等於食肥牛咁嘅感覺但係再高級一個層次。😜

我最鍾意就係佢哋有檸檬,因為有時無論係海鮮或者肉類點啲檸檬汁係可以睇到個鮮味,亦都唔會太油膩感。醬汁亦都好睇,我只係用個燒烤汁攞嚟撈吓,有用過蒜蓉汁嚟撈吓咁就已經可以令到個白飯好好味道🤗。