2021-11-08
今日放工一個人去左屯門市中心食野,聽朋友講話依間都幾出色,又岩自己食,所以去試下。個入口唔係連住屯門時代廣場,要係街行入去,有少少難揾,但係間鋪生意都唔錯,好多網上外賣平台、外賣,仲有唔小人放工放學黎食。入面仲有好多mirror 既應援物,睇黎係mirror fans!坐低就可以掃code落單,叫左脆炸雞扒特鮮莞茜魚湯麵($50),叫左瀨粉+米粉,幾特別。另外叫左佢既特飲,奇亞籽檸檬薏米水($10)同埋肉燥四季豆($15)。等左一陣野食就黎到了。脆炸雞扒特鮮莞茜魚湯麵($50)配瀨粉+米粉大大碗麵,配上椰奶味重既莞茜湯,甜甜地,同平時食既一般莞茜魚湯不同,再加上摻麵,都幾特別。脆炸雞扒大大舊,即叫即炸,咬落去啲汁爆緊出黎。奇亞籽檸檬薏米水($10)跟餐配加$10,大大杯,勁多薏米同奇亞籽,係健康之選。雖然佢甜度已經調好,但都唔會過甜。肉燥四季豆($15)炸完既四季豆淋上大量肉燥,如果有胃口再食飯,我諗送飯都會好好食🤤如果覺得肉燥肥可以自己點小啲都Ok!總結,依間鋪頭一個人好岩食,大大份咁,味道又唔錯,可以一試!
等左一陣野食就黎到了。
脆炸雞扒特鮮莞茜魚湯麵($50)配瀨粉+米粉
脆炸雞扒特鮮莞茜魚湯麵
奇亞籽檸檬薏米水($10)
奇亞籽檸檬薏米水
肉燥四季豆($15)
肉燥四季豆