2023-07-08
本延鍋物裝修以日式木系簡約風為主題🪑遠處見到絕對會誤以為係Cafe ☕️🪞實際上佢係主打一人一鍋shabu shabu 🥢cafe hopping愛好者見佢裝修咁有誠意就決定同朋友去試下 @panyinhk***🍴晚市套餐🍴包括:肉類,綜合時蔬,沙律,甜品及飯(可+$15升級轉烏冬)\ 極上黑毛和牛A4套餐 ($438) /首先會先上前菜沙律 🥗新鮮沙律配上胡麻醬 十分開胃🍲 湯底方面 有3款選擇分別係昆布酸辣湯/ 關東風壽喜燒/日式昆布上湯當日我地就揀左傳統關東風壽喜燒味道濃郁而又唔會太甜 如果覺得湯唔夠 可以叫店員加湯店家採用熊本A4上等級高級和牛 🐄🐄✨主角和牛上枱時✨見到油脂紋理分佈平均!!!!紅白相間 見到已經流口水 急不及待要即試啦!! 🤤將和牛係鍋內輕涮幾秒已經食得果然味道對得住個樣 和牛入口即化 牛味濃郁 點埋蛋漿一齊食 更加正!! 😋😋180g和牛 有成10塊和牛~同朋友仔2個share黎食 份量都好夠呀💕💕🥬 蔬菜種類都唔少 全部都好吸湯汁 帶出鮮味另外 建議要+$15 轉到稻庭烏冬🍜烏冬Q彈 索埋湯汁 非常好食!!!最後仲有煙靭軟糯既抹茶味蕨餅做甜品🍵\ 🍱 本(炙
遠處見到絕對會誤以為係Cafe ☕️🪞
味道濃郁而又唔會太甜
如果覺得湯唔夠 可以叫店員加湯
店家採用熊本A4上等級高級和牛 🐄🐄
✨主角和牛上枱時✨
見到油脂紋理分佈平均!!!!
紅白相間 見到已經流口水 急不及待要即試啦!! 🤤
將和牛係鍋內輕涮幾秒已經食得
果然味道對得住個樣 和牛入口即化 牛味濃郁
點埋蛋漿一齊食 更加正!! 😋😋
180g和牛 有成10塊和牛~
同朋友仔2個share黎食 份量都好夠呀💕💕
🥬 蔬菜種類都唔少 全部都好吸湯汁 帶出鮮味
另外 建議要+$15 轉到稻庭烏冬🍜
烏冬Q彈 索埋湯汁 非常好食!!!
最後仲有煙靭軟糯既抹茶味蕨餅做甜品🍵
\ 🍱 本(炙燒) ($238) /
丼飯內有足足九款魚生!! 好足料!!
分別有拖羅 拖羅蓉 甜蝦 帶子 鮭魚籽 油甘魚 三文魚 鰤魚腩 沙律松葉蟹柳~
大部分魚生都經過炙燒 當中最中意炙燒拖羅!!
魚身肥美細嫩 炙燒後油脂更豐富!! 💦
而壽司飯加入赤醋調味 🍣
估唔到餐廳主打壽喜燒 但連丼飯都做得咁出色!! 非常有驚喜!!!👍👍