2018-04-26 67 瀏覽
認真超級推介呢間一人火鍋店!!!佢一共有八款口味,我試咗三款都超級正最令我鍾意嘅係啲湯底,真係超好飲!!! 特別大讚藥膳羊肉鍋,藥膳湯底係深啡色嗰種,唔係黃色透底嗰種, 雖然係希嘅,但係飲落去飲好足料,甘甜得黎,唔會一味得個苦字,又唔會唔夠苦, 而且冇油喺面㗎,直情飲到想淨係就咁飲個湯底hahah蕃茄湯都係好正,唔似譚仔嗰啲茄膏醬嘅味,亦都唔係嗰種好濃好傑嘅蕃茄湯,係飲落去蕃茄味 唔會太酸唔會太鹹,啱啱好, 仲好飲過阿媽煲嗰種~另外仲嗌咗個招牌臭臭鍋 我自己個人超級鍾意食呢個,佢嗰種臭臭味就係類似旺角街邊嗰啲臭豆腐嘅味道,如果鍾意臭豆腐真味就一定要食! 而佢好嘅位係佢唔會好似嗰啲臭豆腐咁乾爭爭,而係飲落去都會有淡淡嘅臭豆腐味,就好似大陸嘅臭豆腐咁正,鍾意食嘅話一要試呢個!野食都唔失色, 首先我鐘意佢個麵底, 係類似粉絲嚟嘅,但係彈牙啲爽口啲。 餸菜都唔係淨係得魚蛋腸仔嗰種敷衍你,有硯,有豬紅,鴨血等因應鍋味襯埋嘅分量都ok, 如果好大食嘅話可以升級加廿零蚊要個滷肉飯或者醬鹹魚飯認真覺得呢間嘅火鍋好有特色,第二度食唔到 所以一定會返嚟再食 而且唔係貴喺尖沙咀黎講 百零蚊一個一人火鍋認真抵
認真超級推介呢間一人火鍋店!!!
佢一共有八款口味,我試咗三款都超級正

而且唔係貴喺尖沙咀黎講 百零蚊一個一人火鍋認真抵