2016-03-04
由4年前第一次光顧後,係我心目中都係一間有水準嘅餐廳,所以也經常光顧,而且因為某些原因我們知道老闆的事跡,之後因各種原因已經一段時間無再幫襯。今晚心血來潮再朝聖,不過好可惜極可能係最後一次。佢地最出名嘅baked Camembert cheese 已經取消,而一直用開嘅餐牌已經轉左新。當時也不為意,叫乜無乜。只好叫一D比較普通,煎8安西冷牛扒+薯條 / slow cooked pork ⋯⋯什麼 什麼咁! 咩黎嫁?我係咪入錯舖頭?不斷睇門口店名,餐牌無錯喎!枱面上好似柴皮咁嘅東波肉,想點成個人腦海立刻一片空白,只好頂硬上。呢個叫slow cooked? 我要食西餐呀!救命呀!食呢D我就唔走入黎啦!最難頂就係佢下面個D白色物體,完全唔知道咩黎,可能係薯蓉但無薯仔味,又有D忌廉白汁嗰類,但食入口好似D baby food半講笑問下個waiter原來這就是slow cooked pork?這是中菜喎!佢竟然一臉無辜然後再向我推介另一款有「菜心」既菜式⋯⋯個8安牛排都唔好講,又鞋又韌,叫5成變9成所以都無心情再影相。重叫左lemonade 都是正常, 但mojito 入面有利賓納加
半講笑問下個waiter原來這就是slow cooked pork?這是中菜喎!佢竟然一臉無辜然後再向我推介另一款有「菜心」既菜式⋯⋯個8安牛排都唔好講,又鞋又韌,叫5成變9成所以都無心情再影相。重叫左lemonade 都是正常, 但mojito 入面有利賓納加雲呢嗱,其實唔係唔好飲,係未試過係呢D地方飲港式飲品囉!有點奇怪感覺。好地地一間野搞成咁好想知道發生咩事,唔知有無人知呢?