壽喜燒屬於日式料理其中一樣具代表性既食物,位於中環荷里活道既呢一間專門食關西風味既壽喜燒——すき焼 森,極受歡迎,全因為食物質素好,而且性價比高,一位難求,預約需要提前三星期至一個月🥢 餐廳以簡約木系為主,每一枱都配有一位師傅負責席前烹調,以確保客人享受到最佳既食物品質~ 揀選關西風味既壽喜燒主要以燒為主、再調味,着重肉身本質,所以肉既味道會更加出色✨ 四款A4近江和牛;肉眼、西冷、兩款唔同部位既牛肩,全部都脂肪豐厚、油脂分布平均,而每款肉中間亦會有蔬菜、洋蔥等隔場,令人唔會覺得油膩感太重,而追加既牛舌口感爽彈有咬口,牛味一樣十足,最後既滑蛋牛肉飯,總結左全晚燒鍋既精華,令人非常滿足🥘 個人認為屬於香港數一數二既壽喜燒席前料理,絕對值得到訪~