2017-12-23
閒日午餐時段去食, 喺門口撳鐘等帶位, 侍應明明見到我哋, 但就係不瞅不睬, 不徐不疾, 好似冇諗過要理我哋咁。由於經過上次等極都未有爐嘅經驗, 所以難得經理幫我哋落單, 先向佢查詢一下會唔會好耐都未有, 得到佢嘅confirm先叫, 結果轉個頭就上。個賣相就係非常之唔錯, 但真係差緊啲嘢, 就係冇咗個煲蓋, 所以啲湯等極都未滾起。 食物方面, 每一樣嘢都係差唔多囉, 牛肉好過火鍋cheap cheap肥牛少少 , 但係又唔會令人太過驚艷, 同埋一啲唔係太貴嘅菇,菜,豆腐咁, 加多一個烏冬質飽你。 之不過個湯, 超級鹹, 超級多味精。 其實佢98蚊再要加一, 都未必及得上吉野家。牛舌飯係圖文不符嘅一個範例, 佢係菜單上面個樣唔係咁㗎, 係最厚切一啲, 然後鋪滿成個飯。 呢個有零星嘅感覺, 不過佢好在邊有少少焦濃。