2022-05-16 66 瀏覽
Rainy Sunday 🌧 .今日睇新聞又話疫情可能有第七波 真係沒完沒了🫠依家趁風平浪靜既時候出多次街 食多幾間餐廳🥲今日去咗九龍灣覓食🏭mega box附近其實有好多餐廳 因為周遭都係商業大廈 所以假日人流較少👥烤慢煮BBQ豬肋排 $128我哋坐低就見到隔離枱食緊pork ribs 覺得好似好好食咁,所以都叫咗份,份量頗大,配埋薯條同沙律,醬汁另上,豬肋骨烤得啱啱好,好易咬開,唔似其他餐廳咁,咬到牙酸都未咬得開🫦煎慢煮西冷配薯條及沙律 $188 我哋叫咗五成熟,黎到又幾大塊啵,肉質好juicy,但唔會太生,佢個特製醬汁簡直畫龍點睛,同豬肋骨個醬汁唔同,點咗更能突出牛扒鮮味🥩是日精選蛋糕 $32 想食甜品叫咗個cheesecake,佢menu個窩夫賣相都好靚,不過我哋實在太飽,就叫咗個蛋糕仔食,芝士味好濃,唔算太甜,可以一試🍰棉花糖朱古力 $42佢個拉花好靚啊 大家可以swipe 去最後一張相睇😚😚用兩粒棉花糖當係兩隻腳咁🐱🐶
Rainy Sunday 🌧

烤慢煮BBQ豬肋排 $128