(非會員)
2009-09-09 1 瀏覽
要在銅鑼灣搵地方靜靜地食飯都好難,一路都知銅鑼灣廣場對面有個叫優食橫町的東東,好似多年前O既拉麵橫町咁,可惜場中餐廳都冇咩特式,都唔會特登去。最近再行過,發現有間"小平津" 進駐,就即管上去睇下有D乜。原來係日本料理,一睇個餐牌都幾吸引,所以就決定試下。星期二晚一個人去,都有得WALK-IN。細心睇下餐牌,原來都幾多元化,連沙律都有差唔多十款,我見枱枱都有一碟南瓜沙津,所以又想試下。開頭食落,覺得冇咩特別,咪又係南瓜... 不過食落又有D層次,雖然我食唔出有D咩加O左入去... 如果再有人去食,又食得出材料就記得報告下~~!!今次未有機會試粉麵飯等主食,主打手卷、串燒等輕食。ORDER了一客海膽手卷,味道同形態都算新鮮、分量適中,唔會剩係得面頭有一PAT。紫菜亦都夠乾身,值得一讚燒雞軟骨有2串,都幾好味,好脆,調味又O岩O岩好。再叫一客蝦天婦羅,都OK,炸漿幾脆,同滑溜嘅蝦有對比,蝦亦炸得剛好。最後就叫一杯豆腐雪糕做甜品,為呢一餐劃上完美句號。一個人去食係貴D,下次都係叫多幾個朋友一齊去先得

星期二晚一個人去,都有得WALK-IN。

燒雞軟骨有2串,都幾好味,好脆,調味又O岩O岩好。

最後就叫一杯豆腐雪糕做甜品,為呢一餐劃上完美句號。

一個人去食係貴D,下次都係叫多幾個朋友一齊去先得
2009-09-01
  • 手卷,天婦羅