2014-11-11 3722 瀏覽
難得早左放工。但,屋企人同朋友都唔得閒,唯有食自己。自己一個落左銅鑼灣行街食飯。禁岩之前睇雜誌,見到SUN PALACE既介紹。入到去,就見到d裝修好靚,好華麗好快有人帶我入去坐,靜靜地睇下個MENU,嗌左個signature soup & salad。第一個係Sun Palace龍蝦濃湯。湯如其名,真係好濃郁既龍蝦味~好香!唔怪之得係鎮店之寶NICE。除左香之外入口仲好creamy,中間粒龍蝦 一d都唔馬虎, 好爽口, 好似食緊成隻龍蝦禁~係我最近飲過,最好味既龍蝦湯之後,仲食左個雞肉沙律。個salad 有番茄 雞蛋 栗米 blue cheese~雖然有禁多野,但雞肉份量一d都唔小,非常足料!同埋,雞肉肉質好滑,一人份量岩岩好!
難得早左放工。但,屋企人同朋友都唔得閒,唯有食自己。
第一個係Sun Palace龍蝦濃湯。
龍蝦濃湯
之後,仲食左個雞肉沙律。
雞肉沙律
龍蝦濃湯