喺灣仔為咗避雨,又唔想貿貿然去大餐廳食飯,剛好見到呢間juice Bar,就入咗去(後來發現係堅野🤪)-座位有限,嗰日有一個家庭已經坐咗喺枱,所以我只可以揀板凳坐,原來可以叉電添!👍-買嘢飲嘅時候,其實有少少肚餓,叫咗個牛角包,十五十六萬叫個杯粉紅劃花嘅拿鐵(Phoenix Latte)好啊,定係另一款,而接待員同我介紹呢個牛油果拿鐵(Avolatte),就即管試吓!-1)Avolatte (註:可以Decaf)見到個賣相真係好可愛,啲牛油果好甜,再飲一啖latte,清新得來又幾配!起碼飲杯野,有啲嘢食下,冇咁削胃。真心覺得個外型好IG- friendly其實五六啖飲晒㗎啦,食埋啲牛油果會覺得有點飽。-2)牛角包(+$18)正正常常,烘熱之後幾好食。話雖如此,我都會建議飲杯咖啡,食個包咁先至最寫意。—回頭率:80%自己一個黎會感覺舒服啲,如果同朋友去,而咁啱鋪頭多人嘅話就會覺得好迫。可以試埋另一款Latte,都幾靚
喺灣仔為咗避雨,
又唔想貿貿然去大餐廳食飯,
剛好見到呢間juice Bar,就入咗去
(後來發現係堅野🤪)

座位有限,嗰日有一個家庭已經坐咗喺枱,
所以我只可以揀板凳坐,原來可以叉電添!👍

買嘢飲嘅時候,其實有少少肚餓,

1)Avolatte (註:可以Decaf)
見到個賣相真係好可愛,
真心覺得個外型好IG- friendly
其實五六啖飲晒㗎啦,食埋啲牛油果會覺得有點飽。

2)牛角包(+$18)
正正常常,烘熱之後幾好食。
話雖如此,我都會建議飲杯咖啡,食個包咁先至最寫意。

回頭率:80%
Avolatte