吃過豚道樂的拉麵,總會心思思,今天冇飯開,腦海即閃拉麵、拉麵🍜🍜,好想食拉麵😋這款海老湯拉麵是期間限定,要逢星期五、六、日才有得食,今天有緣遇上我又怎會錯過。海老湯非常非常濃郁 , 就似我們喝龍蝦湯的味道,想像得到濃湯伴著拉麵是幾咁好味,麵質下單時可揀選軟硬度,特上就是額外配搭:豬腩肉、豬肩肉、溏心蛋,仲有香蔥,脆卜卜櫻花蝦,𠽌𠽌𠽌𠽌的,色香味俱全👍👍👍海老湯咁creamy 濃郁,策略地追加芽菜,芽菜嘅清新水份流轉在濃湯之間,妙極😋豬豚肉🐷原本已經是好正的醬油味道,加上芝士🧀明火燒一燒,熱溶了的芝士🧀跟豚肉集結在一起,微焦的芝士帶點輭心,接著就是豚肉,成個組合真係好好味啊👍👍👍一人前份量夠曬貼心,個人必點😘 吉列脆面新鮮即炸,輕易的夾開,內裏仍是冒煙的超軟心薯蓉,慢慢咀嚼又會吃到點點牛肉味坐在豚道樂嘅吧枱,吃著拉麵🍜,玩下手機📱,一個人也可以吃得精彩💕🌈
特上海老湯拉麵

芽菜

炙燒芝士豚肉(1人前)

牛肉薯餅

特上海老湯拉麵
芽菜
炙燒芝士豚肉(1人前)
牛肉薯餅