2016-08-25
放工臨時比人放飛機!!唯有食自己尖沙咀餐廳就多,不過人又多,自己一個食又odd行到呢間叫新唯一麵家睇落去似係小店經營咁,menu又幾抵咁所以就入左去食lu自己一個食都要食好d嗌左有東坡肉菜飯($50),郊外油菜($16),煎窩貼($18)東坡肉菜飯菜飯黎講質素算係唔差,d菜唔會老到食唔到,份量比想像中大好大,一個男人食哂成碗都已經夠飽,不過一開始唔知咁大碗所以又嗌左窩貼食,東坡肉肥得黎唔會覺得流,仲要舊舊都咁大舊,超抵食郊外油菜份量算係okay,一開頭見到咁多菜幹都打左個凸,因為我鐘意食葉,原來佢收埋哂d葉係低哈哈!!食落覺得濠油太少,我叫呀姐比多d我,佢都好樂意既,抵讚!!煎窩貼呢個最後先到,食到都飽左9成咁濟,好彩呢個唔會煎到好鬼油,如果唔係都食唔落,佢d料好足,而且皮唔會太厚!!仲有d汁滴出黎tim,不過因為太飽,食唔哂咁多
尖沙咀餐廳就多,不過人又多,自己一個食又odd
行到呢間叫新唯一麵家
睇落去似係小店經營咁,menu又幾抵咁
所以就入左去食lu
自己一個食都要食好d