2023-09-16 195 瀏覽
其實在20多年前,他們沒有咁多分店嘅時候,我就已經有食過麥奀記(他們始創1920年)不過覺得佢開咗分店之後,都有好多唔同嘅批評話:佢冇以前咁好食。今次上到山頂再比多一次機會佢,首先我食咗水餃麵,佢的確係幾好食😋之後再食多碗雲吞,但係打開雲吞皮⋯⋯發覺冇豬肉只係得兩隻蝦,但係爽彈的感覺,同街外其他的雲吞係冇得比的!(但係最神奇係佢有豬肉味)本人覺得水餃🥟麵,好食過雲吞麵!但如果你哋係好鍾意食大食夾底嘅麵,我勸你們不要選擇這一間,因為這間店是sell:食鮮味的!而唔係一碗麵,可以食飽你的。而本人覺得,佢哋做得最出色的:就是湯底!佢地係用好多蝦子🦐大地魚去熬製個湯底的,所以湯仍然係我二十幾三十年前食嗰啲味道!冇變過,不過咸咗少少🤏仍然覺得幾好味😋我選擇嘅時間,唔係餐期,避過遊客,所以有位坐,唔使排隊!一開始服務員會送上一杯暖茶。都貼心的!總括嘅體驗係唔錯!

本人覺得水餃🥟麵,好食過雲吞麵!

而唔係一碗麵,可以食飽你的。

而本人覺得,佢哋做得最出色的:就是湯底!

佢地係用好多蝦子🦐大地魚去熬製個湯底的,
所以湯仍然係我二十幾三十年前食嗰啲味道!
冇變過,不過咸咗少少🤏
仍然覺得幾好味😋

我選擇嘅時間,唔係餐期,避過遊客,
所以有位坐,唔使排隊!
一開始服務員會送上一杯暖茶。都貼心的!

總括嘅體驗係唔錯!

淨水餃🥟
雲吞麵