2023-02-20 1275 瀏覽
因為要攞報告,所以晏咗食飯。咁啱行過尖沙咀K11,記呢度有間想試嘅星加坡餐廳,喺門口睇到冇咩人,於是乎就入去食返個午餐。坐落侍應俾咗個午餐餐牌,有樣嘢叫做月光河,因為從來未聽過,於是乎就嗌咗佢。午餐仲包埋一杯飲品,我要咗杯凍桔仔特飲。話係晏晝,其實已經到咗下午茶時間。雖然餐廳入面人唔多,但係我就要等咗成15分鐘碟河粉至上到。講真嘅,碟河粉份量頗多,除咗有隻蛋(所以叫月光河),仲有豆腐,魚蛋,魷魚,蝦等海鮮,成百蚊一碟粉,都叫俾足料,只係食落去味道一般,冇鑊氣,連中規中矩都講唔上。至於杯飲品,啲桔子又細又少,飲落似飲清水多過係桔子水,如果唔係跟餐尼杯嘢要28蚊,真係會覺得中伏。總的嚟講,今餐食得並唔滿意,希望以後有機會再嚟食第啲嘢嘅時候會賺返多啲分數啦!

馬來西亞月光河

2023-02-04