今晚同一班朋友飯聚,諗住揀中間點大家方便,所以選址旺角食。雖然話旺角好多野食,但每每都諗唔到食邊間,搵左好耐,搵到呢間好像幾岩大家見OpenRice 有得book位,所以都book 定先。7點幾去到餐廳門口已人頭湧湧好在book左位咋,雖然都要等一陣子,但15分鐘左右就入得💕有好多款既火鍋揀,我們4人,揀左4款唔同既鍋一齊食本來想揀臭臭鍋,但賣曬😗最後點左巴蜀烤魚鍋🐟$112份量好大,對於男仔都夠食湯底個麻辣味好重。好在佢有得揀辣度,我揀左小辣,對於唔太食得辣既我就岩岩好。要講下個魚皮,好脆配合滑溜溜既魚肉食,口感好滿足配菜份量都好多,d娃娃菜,豆腐食極都食唔完,雖然多但全部都好入味☺️果然係第二主打佢仲有飯或粉絲揀,我揀左粉絲。完全入曬個湯底,少少辣得黎又易入口強烈建議揀粉絲朋友點左香辣牛肉鍋🐮$108牛既份量都好多湯底望落好似好濃,但相比魚鍋就冇咁重口味,肥牛食落都滑,但牛味唔係咁重。配料都係一樣咁多。第三個鍋,點左泰式海鮮鍋$112呢個雖然唔係主打,但湯底真心少少似冬陰公味,但又冇冬陰公咁酸,有少少椰香味,辣辣地,好好飲另一個就點左日式味噌鍋🍲$98對比下呢個就普通d,湯底清淡d,
見OpenRice 有得book位,所以都book 定先。

7點幾去到餐廳門口已人頭湧湧

有好多款既火鍋揀,我們4人,揀左4款唔同既鍋一齊食
本來想揀臭臭鍋,但賣曬😗

最後點左巴蜀烤魚鍋🐟$112

份量好大,對於男仔都夠食
配合滑溜溜既魚肉食,口感好滿足
強烈建議揀粉絲

朋友點左香辣牛肉鍋🐮$108

牛既份量都好多

第三個鍋,點左泰式海鮮鍋

呢個雖然唔係主打,但湯底真心

另一個就點左日式味噌鍋🍲$98

對比下呢個就普通d,湯底清淡d,對於唔中意食濃味既人會中意,其實配料比較上都清清地

小食方面,叫左涼拌小青瓜🥒$28

呢碟可以話係咁多款之中既小清泉💧因為真係好小清新,爽口,唔辣既,幾開胃

仲點左鹽酥雞排🐓$28

呢個真心誠意推介
個皮好脆,熱辣辣
雞肉滑溜溜,好juicy 💦好食

最後叫左個酥炸花枝墨魚丸🦑$36

同個雞一樣,誠意推薦!外脆內軟,好香口
唔洗點醬都好有味

飲品方面,我就點左 芝芝桃桃🍑$39

佢個芝士蓋唔會太咸,芝士味冇咁濃,不過食火鍋已經咸,如果飲個芝士蓋呢個咸度就岩岩好,平衡番
桃桃真係好多桃肉💕好清新,唔會好甜,幾中意呢個甜度,好舒服😌

整體來說,大家都有同一個想法,就係下次黎旺角食飯,終於諗到會去邊度食

• 巴蜀烤魚鍋
  • 芝士桃桃