2009-12-16 25 瀏覽
昨天同男友去屯門, 探朋友的初生BB, 之後唸住搭車出去揾地方食飯, 途經藍地大街, 竟然發現有一間, 有小小Soho feel的餐廳. 同條街完全唔夾, 男友見有人在露天的小籬笆內smoking, 嘩! 立即飛左入去. 餐廳坐位舒適 , 好像去了外國一般,很悠閑 , 環境幾好,燈暗暗的,幾浪漫,music background都幾啱 Feel. 好鍾意個VIP room, 小小Grand Grand 哋. 待應十分殷勤.- 餐包,很香又夠熱 - Soup of the day是南瓜湯,本人麻麻, 但男友好like.- Salad with chicken,OK,雞胸是嫩滑的,菜好新鮮.- 蕃茄包, 好脆, 酸酸哋幾開胃- 白汁帶子意粉,最令我喜出望外, 好creamy, 帶子就細粒左D, 但味道不錯- 羊架, 燒得好香, 有肉汁. 薯蓉多D會更好整體而言- ok la! 可以試試, 傾倒計, 價錢可以接受. 果個Manager 個樣好鬼似王喜架, 好 nice. 知我地住得好遠, 仲請我地食左個甜品. 一個唔錯的嘗試, 記得已前嚟親呢個Friend果道, 都係食茶餐廳 !
昨天同男友去屯門, 探朋友的初生BB,

- 餐包,很香又夠熱
- 蕃茄包, 好脆, 酸酸哋幾開胃
- 羊架, 燒得好香, 有肉汁. 薯蓉多D會更好

整體而言- ok la!

一個唔錯的嘗試, 記得已前嚟親呢個Friend果道, 都係食茶餐廳 ! 攞 命 : p
特意為了這個突破而寫上食評.
2009-12-15
  • 白汁帶子意粉