2018-09-20 230 瀏覽
約左朋友出黎訴下苦傾心事,HeSheEat係我第三次黎,喜歡佢食物種類多,有主食又有甜品,可以直落,服務好又唔會貴,朋友第一次黎都好喜歡。餐廳有兩層,環境都幾舒服同寬敞。內裏裝潢有心思,氣氛環境都幾好。呢個炸蘑菇釀雞肉小食好特別,由於我地都幾鍾意食蘑菇,所以好喜歡。原隻蘑菇被一層脆卜卜嘅吉列脆皮包住,中間釀左雞肉,咬落好juicy,一d都唔乾。雞肉嘅味道唔太濃,但配上黑松露沙律醬,非常match,而且食到黑松露嘅味道。呢個炸雞翼脆身而不油, 肉多厚身,就咁食都已經覺得味道好,有少少孜然嘅香,好惹味。雞翼炸到外脆內嫩,配埋呢個韓式嘅酸辣醬汁就更加好味,甜甜嘅柚子香仲帶有柚子肉,後勁是辣味,完全變成韓式感覺。海鮮意大利飯看似普普通通,但做法正宗,意大利米有嚼勁,番茄汁醬令飯粒更加濕潤,而且分量適宜,酸酸地,好開胃。海鮮用料方面好豐富,有帶子,大蝦,,魷魚,青口...等,全部材料都非常新鮮。燒豬肋排,肉質煮至離骨,輕輕一切已經可以,肉質相當鮮嫩而且非常腍。味道方面,搭配嘅特製醬汁好香好好味,甜甜的,輕微辣,單吃唔會過鹹,好夠味。一塊有大概8至9件骨,有薯條配菜,2個人share岩岩好。特別一

炸蘑菇釀雞肉

韓式炸雞翼

海鮮意大利飯

燒豬肋排,肉質煮至離骨,輕輕一切已經可以,肉質相當鮮嫩而且非常腍。味道方面,搭配嘅特製醬汁好香好好味,甜甜的,輕微辣,單吃唔會過鹹,好夠味。一塊有大概8至9件骨,有薯條配菜,2個人share岩岩好。特別一讚係配左BBQ醬同茄汁,食得更滋味。

燒豬肋排

上次黎冇留肚子吃甜品,飽到不得了。今次就醒目喇,係咁招待朋友仔,咁豬就食到甜品喇🤭我地叫左個士多啤梨奶凍同綠茶心太軟。個奶凍好靚呀!下面係櫻花加上士多啤梨味嘅奶凍,奶凍上面有蛋白脆脆同威化餅碎,唔甜,配奶凍好好食,凍凍的又脆脆的。側邊有個vanilla雪糕。香滑雪糕加上一粒一粒嘅草莓果肉,令雪糕口感十足。

士多啤梨奶凍

而個綠茶心太軟,朋友話綠茶味十足,唔太甜,佢非常喜歡。豆腐雪糕清清地,同心太軟冷熱交融,幾有趣

綠茶心太軟

朋友好滿意豬今次嘅帶領,下次要再黎過🤗
炸蘑菇釀雞肉
韓式炸雞翼