餐廳: 艾堡餐廳
資訊:

2022-07-09 269 瀏覽
一家人4口 , 終於等到星期六去長洲休息一下一般長洲居民嘅餐廳, 普遍有小小歷史, 味道正常,有人情味, 服務到位就算後期非長洲居民開嘅打卡店,一般食物都有水準有特色臨離開長洲諗住同家人食埋黃昏晚餐先走,睇到openrice食評,又見佢幾近碼頭,走咗入去試下結果係食直到一肚氣首先講入座安排,成間餐廳都冇人,門口侍應話餐廳裏面冷氣位全部畀人book咗枱🤔要求我哋一定坐出面 (心諗係咪真係咁旺呀)最後被安排坐咗喺出面中間位置,雖然有透明擋風膠d冷氣都係有啲熱從未食過咁難食嘅海南雞飯,好似食緊隔夜餸咁同兩個小朋友叫左嗌燒雞+Pizza.....結局都係一樣,個燒雞乾到好似柴咁, Pizza 冇咩餡料,又冇咩味真係伏..... 侍應態度真係好一般, 好似個家人爭佢錢就, 仲要同d外國人吹水講啲十分流利嘅普通話....如果有心做好過生意,可唔可以做番啲有良心嘅食物畀遊客呢?因為趕船,所以拿拿聲食完就算咁嘅價錢食啲咁嘅垃圾真係食其他餐廳好過上船同太太講起間餐廳,大家到終於明白點解餐廳要我哋坐出面,其實只係想營造好多人幫襯嘅假象
一家人4口 , 終於等到星期六去長洲休息一下
就算後期非長洲居民開嘅打卡店,一般食物都有水準有特色

結果係食直到一肚氣

要求我哋一定坐出面 (心諗係咪真係咁旺呀)
從未食過咁難食嘅海南雞飯,好似食緊隔夜餸咁
真係伏.....

因為趕船,所以拿拿聲食完就算
咁嘅價錢食啲咁嘅垃圾
真係食其他餐廳好過