2023-02-17
原本冇打算寫、見新新地餐廳,冇諗過差得咁緊要,唔係講緊Service,而係食物質素及其他。三人行,叫左3個set lunch, 包括餐湯、飽及主菜、冇飲品(可半價加coffee,我哋冇加,因笫一次想試吓先),等左20分鐘、終於有湯飲,第一啖感覺放在雪櫃剛拿出來😖,即刻叫換(都有換),又隔咗10分鐘,上咗第一味主菜(湯係未返轉頭),味道一般般(個人口味),食完就剛剛好上返湯及餐包,以為有D煙👍🏻,點知、和和暖,勉強入口(心諗冇下次),之後再嚟第二份主菜(海鮮意粉),嘩啦啦!青口凍都算,就連粒帶子都係凍,真係有冇搞錯,我哋食咗啲意粉就算,第三個主菜係松露炒蛋多士,只可以話係熱,半邊沙律菜正在睡覺,炒蛋(唔想再講)🥲自己諗吓。原本加咗兩個小食,我都即刻cancel,因為話未煮,整個lunch一小時都未完成上菜,無耐叫埋單,埋單又計錯數😣,唔知想點!😭冇下次。。。。
😣,唔知想點!😭冇下次。。。。