2008-06-25
尋日懸掛三號球風神打到黎,我地一行四人就打風都打唔甩咁揸車黎食啦, 夜晚十點到,一入去就好失望要走,”老細話黎緊掛八號,所以收十點半”,都未行出門口,點知老細又嗌住我地,可能見到我地好失望,話做埋我地生意,照常營業到一點,仲叫我地慢慢食,佢就叫其它伙記可以走先,勁”掂”!之前見食評話服務唔得,等我大平反啦,老細+員工=掂!食食下掛八號風球,唔趕收工不特止,仲係咁叫慢慢食!我哋一開始係咁嗌嘢食,好多嘢嗌兩碟兩碟上,牛又叫勁多,老細睇完係咁叫我哋cut單,話份量好多,叫我哋嗌少啲,勁掂一句:”錢我都想賺,我都想你哋嗌多啲嘢,但驚你哋食唔哂”,老細--有得頂呀!算經典係,竟然一路同我地講,一路幫我地cut單同執靚張單,竟然可以將一碟丸改為半份,再另加半份其它丸做一做,好人到...掂掂掂!(唔知係咪老板娘呢,其它員工不時加湯,好掂,好掂!老細仲介紹牛不同部位應該點樣食,清楚講得黎又唔長氣,加上態度一流,又係掂中掂!講返食物,牛柳粒味道濃郁,口感一流,必試!牛頸脊味香,爽趣,手打蝦丸好好好好味,鍾意內臟o既朋友,豬腰就要食啦,好新鮮!不嬲食開100蚊任飲任食邊爐,但今次埋單時要成1244,盛惠每
講返食物,牛柳粒味道濃郁,口感一流,必試!牛頸脊味香,爽趣,手打蝦丸好好好好味,鍾意內臟o既朋友,豬腰就要食啦,好新鮮!不嬲食開100蚊任飲任食邊爐,但今次埋單時要成1244,盛惠每位三百幾,但小弟仲可以笑笑口,單都唔使check(心裏有數啦),就知心情大佳啦!又忍唔住講多句,掂!
收返120蚊coupon,一於下次黎食返生炒糯米飯,蟹(老細話必試,其實今日都想食,但又驚食唔哂),又要開始籌備幾時黎呢餐勁先
最後,環境,唔係豪華,但肯定舒服!如果係都要數缺點,就係八號風球,驚阻住老細收舖(雖然成日叫我吔慢慢食,但唔好意思嘛),所以未能盡情慢慢品嚐囉,總括黎講你都估到講乜啦.........掂呀!