2012-12-15
今日同屋企人去筲箕灣食晚飯,一開頭無諗過食過,見呢間「八沢」裝修幾靚,門口餐牌D價錢都接受到,見唔駛等位咁就入去試下。入到去,得兩塊hea爆既餐牌(仲要做新細明體打字),嗰一刻心諗,__街,中伏!因為睇嗰兩塊餐牌實在諗唔到有咩好食,結果捉左個店員黎問有咩好食。佢推介左一堆串燒:又元貝,又牛舌,又豬頸肉,又靖魚........ 我屋企都費事用腦,咁咪聽佢講lor。點知............點知..........原來係咁好食,d元貝用蒜茸燒,勁大隻,超好食!!(因為嗰時無諗過要打食評,所以無影到相就食左,各位大大唔好問候我娘親,thx!) 我堂妹仲話呢粒係佢呢一生人食過最好食既燒元貝(佢不嬲誇張過劉子千 =.=)另外,d豬頸肉好嫩,都好正!個人覺得最令人驚豔既係條靖魚,好耐未食過一條d肉唔'un'唔腥皮脆而且食落唔油膩既燒靖魚,質素絕對係某著名連鎖店__民之上!!咁但係淨食串燒都唔飽嫁,跟住再叫個店員推介d飽肚既野,佢推介左咖喱豬扒飯,一個唔知咩蠔湯烏冬同埋拉面。個蠔烏冬都幾特別,d烏冬手打,蠔好大隻好清甜!其餘嗰d都ok,不過相對於d串燒同埋個烏冬就顯得無咩特別lu。食飽飽後,個男店
食飽飽後,個男店員(原來佢係老闆,我咁都認得錯,真係要撞牆><)仲送左D特飲比我地,真開心!
最後我地4個人食埋單六百幾蚊,雖然比我想像中貴左少少,但係我地4個都一致認同物超所值,下星期有親戚請食飯都決定係呢度食!真係GOOD X 1000000000000!!!
講真勁耐無打過咁大篇野,食評更加係第一次打(咁耐我都只係一個無account既CD-ROM)。今次經驗搞到我有動力share比你地,證明間野真係excellent!誠意推薦,一定要去!
P.S. 個老闆ok靚仔(利申:唔係基),呀媽話佢似羅仲謙,去食的話可以留意一下!
現附上餐牌同埋格局