2019-01-14
Omakase dinner❤️🇯🇵🍶🍣 so amazing & wonderful night✨💫..一間最近吃過食材最新鮮🍣`廚師最有心思👨🏻🍳`服務最貼心既日本餐廳 。 每一道食材✨都係廚師精心挑選,務求將最優質既魚生`刺身呈現我地面前。仲款款都講解/分享當中既刺身部位`處理方法`烹調煮法`食材來源地,真係好細心好貼心 還一絲不苟呢🖤 讚。要知道平常吃🍣Omakase🍶 真的算是不便宜,但遇到一間值得花錢去吃 而又覺得值得花算是難得。呢度既服務水準`菜式擺盤`食材味道,以至短短一頓晚飯時間 能夠跟廚師互動交流 可以打成一片感覺真好,樣樣都令我印象深刻又難忘呢。作為 既海膽,一上桌已經感覺好優雅。擺盤精美 海膽新鮮令人回味;芝士西京燒🧀 口感軟綿香濃。構成件事 呈現出黎都是美美的,為今晚Omakase🥢餐揭開美好的序幕。接著既 [廚師特選刺身], 當然係時令新鮮既刺身。貝類爽口鮮甜`帶子肥厚味美`魚類質感厚實,各有不同 一次味蕾嚐盡最鮮最上盛既刺身組合。進入 部份,白蝦 全人手剝製 很爽甜;海鰻天婦羅 用上海量青蔥汁一同吃,這個配搭很少吃 而且蔥絲真的很細膩,青蔥既清淡也能特
一間最近吃過食材最新鮮🍣` 廚師最有心思👨🏻🍳`服務最貼心既日本餐廳 [Omakase]。 每一道食材✨都係廚師精心挑選,務求將最優質既魚生`刺身呈現我地面前。仲款款都講解/分享當中既刺身部位`處理方法`烹調煮法`食材來源地,真係好細心好貼心 還一絲不苟呢🖤 讚。
這晚的Omakase 真的滿足。❤️