Omakase dinner❤️🇯🇵🍶🍣 so amazing & wonderful night✨💫..一間最近吃過食材最新鮮🍣`廚師最有心思👨🏻‍🍳`服務最貼心既日本餐廳 。 每一道食材✨都係廚師精心挑選,務求將最優質既魚生`刺身呈現我地面前。仲款款都講解/分享當中既刺身部位`處理方法`烹調煮法`食材來源地,真係好細心好貼心 還一絲不苟呢🖤 讚。要知道平常吃🍣Omakase🍶 真的算是不便宜,但遇到一間值得花錢去吃 而又覺得值得花算是難得。呢度既服務水準`菜式擺盤`食材味道,以至短短一頓晚飯時間 能夠跟廚師互動交流 可以打成一片感覺真好,樣樣都令我印象深刻又難忘呢。作為 既海膽,一上桌已經感覺好優雅。擺盤精美 海膽新鮮令人回味;芝士西京燒🧀 口感軟綿香濃。構成件事 呈現出黎都是美美的,為今晚Omakase🥢餐揭開美好的序幕。接著既 [廚師特選刺身], 當然係時令新鮮既刺身。貝類爽口鮮甜`帶子肥厚味美`魚類質感厚實,各有不同 一次味蕾嚐盡最鮮最上盛既刺身組合。進入 部份,白蝦 全人手剝製 很爽甜;海鰻天婦羅 用上海量青蔥汁一同吃,這個配搭很少吃 而且蔥絲真的很細膩,青蔥既清淡也能特
Omakase  OKA  -丘
一間最近吃過食材最新鮮🍣`廚師最有心思👨🏻‍🍳`服務最貼心既日本餐廳 [Omakase]。 每一道食材✨都係廚師精心挑選,務求將最優質既魚生`刺身呈現我地面前。仲款款都講解/分享當中既刺身部位`處理方法`烹調煮法`食材來源地,真係好細心好貼心 還一絲不苟呢🖤 讚。

前菜3點  -海膽
作為 [前菜3點] 既海膽,一上桌已經感覺好優雅。擺盤精美 海膽新鮮令人回味;芝士西京燒🧀 口感軟綿香濃。構成件事 呈現出黎都是美美的,為今晚Omakase🥢餐揭開美好的序幕。

廚師特選刺身

Omakase料理
進入 [料理] 部份,白蝦 全人手剝製 很爽甜;海鰻天婦羅 用上海量青蔥汁一同吃,這個配搭很少吃 而且蔥絲真的很細膩,青蔥既清淡也能特顯海鰻既味道。

Omakase壽司🍣
接下來 [壽司],可見壽司飯上既刺身 款款都是精瑩剔透。看著廚師即席製既手握壽司,工藝熟練 賞心悅目。其中既牡丹蝦🦐上特製既蝦粉 頗有創意;海膽🐚鮮甜美味 加上日本數一數二籽森屋紫菜加倍滋味;赤鮭 (深海魚)🐟 深海魚用上烏魚籽也更顯得是份外鮮;霜降拖羅 (特上拖羅)🐟 A5級 魚脂油份充足,真係做到入口即溶 一試難忘。

自選手卷  -甜蝦
[自選手卷] 方面,點選的是甜蝦 本身已夠大隻鮮甜,經特別處理過的甜蝦 事前更用上昆布醃制,甜度再帶到另一層次,吃下特別滿足。

吸物  -鮑魚清湯
Omakase  OKA  -丘[吸物] 也就是湯品 鮑魚清湯,就算清湯材料也很足。吃了這麼多刺身 到最後喝點熱湯暖暖身 感覺很舒服。

果物  -北海道蜜瓜
最後既 [果物]🍈,用上高質北海道蜜瓜。入口即溶 甜蜜味真的很重`很香`很甜,這樣的結尾真是圓滿。
這晚的Omakase 真的滿足。❤️
前菜3點  -海膽
廚師特選刺身