2022-10-04 1094 瀏覽
長假期最後一日,搵咗個好地方afternoon tea,享受一個悠閒嘅下午餐廳環境闊落,景觀夠開揚,而食物以buffet 形式提供,精緻地分鹹點和甜點侍應另外會奉上餐前開胃小食同homemade scones,雖然食落比較硬身,但朱古力味幾與別不同,幾好味鹹點選擇都唔少,一般嘅ham都少不了,而有2款我比較喜歡一就係西班牙鯷魚,鹹香味濃,最好嘅食法係放在脆麵包上食,中和翻鯷魚嘅鹹味其二就係煙三文魚牛角酥,牛角酥夾著煙三文魚同黑魚子,口感味道層次豐富甜點除咗cake之外,一啲法式甜點madeleine,macaron同canele都有,而Raspberry passion fruit tart我自己覺得幾好味最後Tea and coffee 都有好多款選擇,總算係一個唔錯嘅 tea buffet 體驗

鹹點選擇都唔少,一般嘅ham都少不了,而有2款我比較喜歡

下午茶