2012-10-10 67 瀏覽
好一個星期日! 打開雙眼時已經差唔多晏晝2點, 無無聊即興約個 friend 去赤柱食個 tea... (哈哈~ 如果日日都可以咁就好 )Weekend 既赤柱大街真係幾熱鬧, 行過呢間鋪, 好似幾岩食又見到個妹妹咁努力sell, 好啦, 就揀呢間! 不過可惜佢露天座位已經 full 左...所以我地坐左入餐廳!一坐低就好肚餓喇, 沿路入餐廳見到有人食青口, 但望來望去都唔見餐牌有, 原來係bar area 附近有塊 chef recommendation 既 blackboard! 除左青口, 我地都叫左個 fish n chips, 好期待! 因為真係好肚餓, 哈哈 好在啲野食都好快送來青口大大隻 仲跟埋法包同薯條, 賣相唔錯! 食落啲青口好新鮮, 仲有啖啖海水既味道, 不過就略嫌個湯鹹左少少! (因為友人實在太肚餓, 所以等唔切我映相已經偷食左少少, 哈哈~) 以為 fish n chips 啲魚都係一條條, 同埋會係長身扁薯條, 不過無乜所謂, 因為都炸得好香脆! 好味! 總括來講, 呢個下午茶真係好relax, 望住出面個海, 一路飲飲食食傾吓計! 咁就度過左一個愉快既下

好在啲野食都好快送來
青口大大隻

總括來講, 呢個下午茶真係好relax, 望住出面個海, 一路飲飲食食傾吓計! 咁就度過左一個愉快既下午

題外話/補充資料: 其實飲品食物方面唔錯, 係service 比較差, 叫左好耐舉哂手啲 waiter 都好似睇你唔到咁, 同埋好多fly 唔多衛生咁囉. 如果可以改善埋就 perfect 啦!
2012-09-23