2017-04-07 809 瀏覽
我承認太快、太緊張的生活,我是處理不來的。所以上班都會揀一些比較舒適既路線,起碼唔需要同其他人迫;放假就更加希望做到慢活、悠閒的生活。在急速的銅鑼灣都有一些令人放鬆的餐廳「小桃咖啡室」呢間餐廳位置就係時代廣場對面的唐樓,地邊不算大,但有露台位,室內位,仲有間大房,多人黎就可以book定。我揀了近露台位的室內位,一坐低望出去就被他吸引著呢度有盒裝遊戲玩,有漫畫睇,有電視睇,幾個好友黎飲下酒,玩玩game都唔錯。傳統辣肉腸薄餅,勁多芝士,而且薄餅皮好特別,係好多層酥皮形式,焗出嚟又薄又脆,別有一番風味 入口唔會太膩,令我食得更多法國酥皮芝士田螺配沙律上枱時陣陣酥皮香, 味道方面略嫌酥皮蓋過田螺味道, 整體有點膩, 但味道上算可以附送嘅沙律份量都幾大碟, 又脆卜卜嘅麵包粒, 更有煙肉粒及芝士碎, 煙肉粒比較硬, 沙律菜夠新鮮夠爽脆波士頓龍蝦(半隻)all day breakfast上檯嘅賣相甚為吸引,龍蝦不是熱的,質地彈牙,肉質結實,不鬆散有鮮味炒雜菌奄列有好多大大片雜菌,不是薄片,而是厚切,最喜歡食菇類的我表示非常喜歡,蛋就奄列質地比較熟,如果係滑蛋就更合我心意啦。茄汁焗豆同粟米粒都是暖暖

在急速的銅鑼灣都有一些令人放鬆的餐廳「小桃咖啡室」
我揀了近露台位的室內位,一坐低望出去就被他吸引著
入口唔會太膩,令我食得更多
法國酥皮芝士田螺配沙律
波士頓龍蝦(半隻)all day breakfast
有鮮味
茄汁焗豆同粟米粒都是暖暖的,不是凍的

餐牌上寫住牛肉腸2條,但上枱時係司華力腸一大條,其實我好想食牛肉腸

火腿芝士土燕包,包好脆,配搭出黎幾好味,但如果包熱D會更好。
當中仲有沙律菜同香脆煙肉,分量充足,$158價錢都算合理
我仲加左$38 叫咗杯cocktail,在鬧市中對住這個景,享受慢活生活

注意: 我上去時只有1個職員,佢係一腳踢,所以上菜速度唔算好快。
2017-03-27
  • 波士頓龍蝦all day breakfast