2019-08-15 553 瀏覽
廣源邨雖然身處山上面,自成一角, 但村入面其實都有唔同食物選擇。巴士總站附近就有呢間台式美食住打嘅一葉小廚。外型好似一間屋仔咁樣,入面環境尚算寬敞。午市有一系列嘅招牌同精選午餐,連蜂蜜紅茶。另一賣點,就係呢度有啲餐嘅飯可以揀菜飯或者肉燥飯,最適合我呢邊唔鍾意食白飯嘅人!台式孖寶肉燥飯 ($45)我揀咗黑醋燻魚配手搖脆雞翼, 另外仲配上豆,同埋半隻糖心蛋。醬汁方面味道好濃, 平時食得清淡嘅人可能會覺得偏鹹, 但係配上飯我就覺得味道唔錯。雞翼炸得比較乾身,好彩肉質都唔會太乾太硬。肉燥分量同味道適中,整體成個飯嘅味道都不過不失。 飲品方面,蜂蜜紅茶好好飲!平時我唔鍾意飲啲好甜嘅飲品,但我覺得呢度嘅蜂蜜紅茶甜味啱啱好,而且蜂蜜配上紅茶味道好夾,推薦!

外型好似一間屋仔咁樣,入面環境尚算寬敞。

台式孖寶肉燥飯

台式孖寶肉燥飯 ($45)