2018-10-10 177 瀏覽
星期曰唔想煮飯,晚餐諗住近近地係屋企樓下食。之前係度食過午餐,麻麻地,但見佢外面啲食物圖影得ok, 咪同老公講比多次機會,試埋個晚餐,睇吓得唔得。我,老公同阿女3個人叫咗個避風塘炒面,梅菜扣肉,黄沙豬潤啫啫雞煲同埋四川水煮魚。點完菜,唔夠3分鐘,個水煮魚即到。我哋都好驚訝咁快,老公質疑啲野煮定既。碟魚望落去同平時啲水煮魚也不一樣,都唔緊要啦,點知我同阿女-咬落舊魚,生既!!未煮熟就攞出嚟!!老公開始不滿啦!跟住碟避風塘炒面,炒到林晒,唔似炒面似撈面。個黄沙豬潤啫啫雞煲,我哋係煲底先揾到塊豬潤仔,重要又鞋又硬!!最正常係個梅菜扣肉。但老公食到火火哋,叫我影低相,post上嚟等啲街坊唔好中伏!😥