2023-08-12
☞ 大角咀 老厝邊 ☜———————————————次次嚟都係食蛋餅,今次食下其他嘢😝———————————————◊ 絕對真愛雞滷便當 ◊原本就咁睇個名誤以為咗係滷雞肉,但原來係雞胸肉再加滷肉。雞肉食落軟滑,滷肉肥瘦均勻,好香滷水味。配菜有粉絲、翠肉瓜伴杏鮑菇、芽菜同滷蛋,豐富之餘大量嘅蔬菜減低左滷肉嘅油膩感🤩美味程度: ㊣㊣㊣㊣/5◊ 半筋半肉紅燒湯麵 ◊牛腱同牛筋都炆得好淋好入味,湯底香濃而又唔會好油😚美味程度: ㊣㊣㊣㊣/5◊ 花雕醉雞 ◊凍雞卷有淡淡酒香加上杞子香氣,雞皮軟滑,雞肉冇乜脂肪,食落去感覺好light😍美味程度: ㊣㊣㊣㊣.5/5◊ 香噴噴炸雞排 ◊份量好多,雞肉炸完都唔會乾柴。外層炸粉唔會好厚,酥脆之餘都唔會皮肉分離🥳美味程度: ㊣㊣㊣㊣/5———————————————📍:老厝邊 大角咀埃華街92號地舖#為食豬在大角咀 #大角咀美食#foodblog #台灣菜 #牛肉麵 #花雕醉雞 #炸雞扒 #台式便當 #香港美食 #香港餐廳
———————————————
次次嚟都係食蛋餅,今次食下其他嘢😝
◊ 絕對真愛雞滷便當 ◊
◊ 半筋半肉紅燒湯麵 ◊
牛腱同牛筋都炆得好淋好入味,湯底香濃而又唔會好油😚
◊ 花雕醉雞 ◊
美味程度: ㊣㊣㊣㊣.5/5