今年冬至自己一個人過,好似好慘慘,為左令自己睇落開心d,冬至就出街搵野食下啦,路過旺角登打士街同砵蘭街交界,見到City Loung(都會坊餐廳)門口餐牌有靚牛排食,我本身就係牛魔王,見到d相影得d牛幾靚,又有鵝肝,就入左去試下啦,但講句公道說話,喺唔記得幾多年前入過去食牛扒,真係好勁梳打粉味,唔太好食,但今次見d相咁靚,決定比多次機會佢,入去揀左個K1安格斯肉眼配鵝肝,飲品如果飲佢d罐裝果汁就任飲,都幾抵食,埋單計埋加一都係240蚊。首先想讚下個男侍應真係好有禮貌好有心機介紹餐牌比我,非常好服務態度,到個扒黎啦,有塊非常熱既熱石比你自己煎塊牛扒,可以自己控制幾成熟,舊石都好西利,可以熱好耐,食到尾都仲可以煎到塊扒慢慢熟,鵝肝亦好大塊好好味,食完後我都覺得得閒可以再返食

2023-12-22
  • K1安格斯肉眼配鵝肝