2011-01-04
話說上次黎過呢度食自助餐,送左張65折既coupon。咁呢日係last day,我地當然唔會放過呢次機會。而識食美女就即刻book位,用盡個優惠啦。雖然話優惠既last day,不過呢日個場都唔算太多人,都係一半多小小啦。大蒜薯仔湯個湯都算幾好飲,薯仔味都幾重。最少都有種好creamy既感覺,而且又唔會太鹹。個湯都唔錯既,至少比上次個淡如水既紅湯好。而飲湯就有餐包既,都幾軟熟。配上牛油,味道一流。主盤其實都幾多野食,由第一轉講起。第一轉就食左我最愛既生蠔先,生蠔都算幾新鮮。有陣幾濃既口水味,鮮味幾夠。而仲有個黑松露冷盤,味道都唔錯,不過俾黑松露搶哂風頭。仲有個沙律,不過我落錯左醬,好食都變左唔好食。之後就食個吞拿魚刺身,都唔算厚切既。不過真係好新鮮,唔錯唔錯。第二轉既主盤,首先講個羊架。無乜羶味,而且個羊醃得好香。仲有個燉蛋,個蛋好香同好滑。而個田螺焗薯蓉,雖然細細兜。但係薯蓉好香牛油味,田螺既份量都ok多。最後一轉既主盤就食左牛仔肉,其實都唔算太韌。份量都算幾闊綽。而個芝士焗青口就無乜特別,不過青口都唔會太細隻既。之後有個經理介紹我地打邊爐,個湯剩係有清湯底。配料都主要係大路野,有
主盤
其實都幾多野食,由第一轉講起。
薯蓉,雖然細細兜。但係薯蓉好香牛油味,田螺既份量都ok多。
會太細隻既。
之後有個經理介紹我地打邊爐,個湯剩係有清湯底。配料都主要係大路野,有肥牛、牛丸、生菜等等。其實,我對
呢個就無乜期望,只係覺得呢個邊爐都幾得意。所以都無乜所謂既。
之後就開始甜品啦,首先出場既係梳乎厘。都算幾有蛋香既,而且好鬆軟可口。做到好似雪芳蛋糕既感覺。
之後就黎個pancake,我特登乜野餡都唔要。之後自已再加個雪糕,食落有種一冷一熱既感覺。個pancake雖
然無乜特別,但都唔錯既。
再黎就食左個焦糖燉蛋,個蛋好滑而且又唔算太甜。拍得住以前todai既水準。此外,其他既甜品都唔錯。個
cheese cake好重芝士味,但又唔會太甜。而個apple pie都唔錯,個皮好脆口。而且蘋果既份量都唔少,整
體上都ok既。
最後一轉既甜品,就食左個麵包布甸。都整得唔錯,食都我預期既效果。仲有個朱古力蛋糕,個蛋糕太甜啦
。其他既都無乜特別。
呢餐都係二百幾蚊到,食物都算唔錯。真係幾多野食,雖然唔算話好多特別好野食,但呢個價錢唔會期望有乜
特別野食。而服務都唔錯,服務生都幾有禮貌。而個經理服務真係幾好,好主動叫我地試下個火鍋。雖則真
係無乜特別,但都幾得意。展望將來,都有機會翻兜既。連識食美女都話抵食,又點會唔抵食呀。