2013-01-16
成日經開旺中, 已經好想去試, 不過睇過食評都話係貴, 所以唔敢黎,阿B見我最近做野做得好辛苦, 今日又早收工所以話同我黎食, 6點打黎BOOK位, 都有位喎…梗係啦, 間野咁貴!!!唔講咁多…講返野食先~~~ 因為太貴, 我地都係叫左牛舌, 海鮮拼盤同一個雜菜石頭飯.牛舌先來, 我同阿B都好驚喜, 未見過咁靚既牛舌, 色澤鮮紅, 不太厚不太薄, 一放下去每邊燒一分鐘 (我倆都不喜歡太熟既牛) , 第一塊沒有沾醬料已很好味, 只可以用一句真係一分錢一分貨, 口感一流, 不太”un” 不太”林”, 爽口, 正!!!!第二塊我地試下加少少海盬, 更好味!!! 口舌跟少少海盬或檸檬汁都係絕配, 完全可以帶出牛舌既牛味!!!我地勁快就消滅左個牛舌, 個海鮮拼盤都仲未黎, 坐左一陣, 登登登登, 個海鮮拼盤終於出場, 放得好有貴氣, 不過我著重係好無味多D~~~蝦好大隻又新鮮仲挑左腸, 讚!帶子大粒又好新鮮, 讚個蜆就唔唔得啦...好咸!!飽魚都新鮮, 講真, 俾得咁既價錢, 當然料一定要鮮甜!!魷魚無味~~~驚~~~燒到一半, 個店員捧上石頭飯, 問我地食唔食得辣, 我地表示一般, 店員便幫我
蝦好大隻又新鮮仲挑左腸, 讚!
帶子大粒又好新鮮, 讚
個蜆就唔唔得啦...好咸!!
飽魚都新鮮, 講真, 俾得咁既價錢, 當然料一定要鮮甜!!
魷魚無味~~~驚~~~
燒到一半, 個店員捧上石頭飯, 問我地食唔食得辣, 我地表示一般, 店員便幫我地拌飯, LEE D就係服務啦~~~ 真係估唔到係日本餐廳食到正宗既石頭拌飯, 少少焦很香口, 熱乎乎, 讚! 只是份量就少了點~~
我地最後係好似其他食客既評語咁講, 食唔飽, 要再轉場去食糖水, 因為係度要食到飽, 真係唔知要幾錢, 哈哈