餐廳的裝潢都幾靚, 而且是一間新開張的餐廳, 好耐冇食過中菜既的我, 忍唔住入左去試。 頭盤先黎試下個櫻花蝦蜜餞柚皮,柚皮我就好少食, 不過朋友介紹到就試下佢。 金黃色既糖衣, 配上櫻花蝦,再加上柚皮, 口感好豐富對初嘗這來說,味道是不錯的。 再來就是杏汁白肺湯和豉油王虎蝦煎腸粉。 煎腸粉都是中菜一大特色之一呀! 都要有好既廚藝先會煎得好食, 香口的腸粉外層加上豉油, 味道一流! 虎蝦都好大隻, 啖啖肉。 主食方面: 濃雞湯鮮班球浸柚皮和麻辣鮑魚掌翼煲, 一個比較鮮味得黎又清淡, 另一個是濃味得黎又刺激。 兩個都好好食, 班球的鮮味被雞湯襯托出黎。 而麻辣鮑魚彈牙,開胃最後加上一碗糯米飯🍚, 暖粒粒咁食完呢一餐甜品: 是我最欣賞的食品之一, 紅袍荔枝和黑糖蜂蜜糕。 兩樣從外觀上都好打卡, 看得出師傅的用心, 而且口感上, 我比較鍾意黑糖蜂蜜糕, 因為我中意煙韌的口感, QQ 的感覺

對初嘗這來說,味道是不錯的。

最後加上一碗糯米飯🍚, 暖粒粒咁食完呢一餐