上環除了柏廷坊,此大廈也是吃lunch 的好選擇是日來到4樓的Oui French Private Kitchen,一入到去,感覺環境很舒服,因為。。。店內沒有其他顧客好啦!就感受一下包場的滋味啦而且此店裝飾算是有心思!加分!嗯嗯嗯~ 看看餐牌~ 好啦!就食焗豬扒飯啦此店的 waitress 也很專業、很細心 除了會介紹餐牌食物,還給了我一個籃子擺放外衣 繼續讚!介紹一下餐包,雖然冇乜特別,但有樣要讚的地方。。。就是~攤左好耐,搣開o個下仲熱到辣手太神奇了! 牛油馬上溶了說一下main~此店可說是能做到一絲不苟,由座位位置、店內裝修、tableware等,到上菜的presentation,都十分有Heart!雖說這篇食評title 叫做"一哥焗豬扒飯"但其實一點也不簡單!這個用了鐵PAN再焗, 能夠保存溫度, 還能KEEP到少少飯焦,豬扒食得出非一般的來貨 肉質爽口同時有點彈牙~ 食到呢度已經很滿足了它以番茄+芝士配上,再加埋蛋飯,好好味嘅呢~而呢個是Day special,咖哩牛腩risotto呢兩個可謂「高級+好味版」risotto 煎成方形,有心思呢~牛腩夠林!用了LC小煲仔炆,
上環除了柏廷坊,此大廈也是吃lunch 的好選擇

一入到去,感覺環境很舒服,因為。。。店內沒有其他顧客

好啦!就感受一下包場的滋味啦

而且此店裝飾算是有心思!加分!
嗯嗯嗯~ 看看餐牌~
好啦!就食焗豬扒飯啦

此店的 waitress 也很專業、很細心

除了會介紹餐牌食物,還給了我一個籃子擺放外衣
 繼續讚!
介紹一下餐包,雖然冇乜特別,但有樣要讚的地方。。。
就是~攤左好耐,搣開o個下仲熱到辣手

太神奇了! 牛油馬上溶了

說一下main~
Baked Iberico pork with fried rice
到上菜的presentation,都十分有Heart!

雖說這篇食評title 叫做"一哥焗豬扒飯"
但其實一點也不簡單!

豬扒食得出非一般的來貨
 肉質爽口

同時有點彈牙~ 食到呢度已經很滿足了

它以番茄+芝士配上,再加埋蛋飯,好好味嘅呢~
而呢個是Day special,
咖哩牛腩risotto
呢兩個可謂「高級+好味版」

risotto 煎成方形,有心思呢~

牛腩夠林!用了LC小煲仔炆,又夠入味

可是
的份量就少了一點喇。。。如果要加飯就需額外加錢了
心太軟
又到了Dessert time 喇

心太軟--ok!朱古力不算十分之流心,
雪榚好好味
略嫌雪榚少了一點,如果大球d會更好
blueberry cheese cake
Blueburry cheese cake~
點解咁細件架

雖然佢個presentation &杯好靚,但都彌補唔到portion太細呢個事實

用了脆脆的餅做decoration, 食落都唔錯,幾特別!算你啦!

題外話/補充資料: 結帳時送了3張coupon, 1個月內可以用~ Free soup/ dessert/ drink
2015-03-12
心太軟