2024-02-04 518 瀏覽
嘩,今日隨意行入咗間Pret A Manger,體驗下平民化嘅外國口味。我揀咗個碎蛋沙律三文治,又點咗牛油果雞肉三文治當小食。先講碎蛋㗎,真係咁滑咁惹味,仲混咗啲蛋黃醬,食落去香濃得黎又唔膩口,添上清新嘅蕃茄同脆口生菜🍅🥬,啖啖都係新鮮感。不過,同道地茶餐廳個三文治比起嚟,呢個份量真係小巧精緻少少嘅。至於個牛油果雞肉,咁滑嫩嘅牛油果質感好正,雞肉都算係幼滑,有種難以形容嘅清新味道,唔錯,有驚喜噃!有新鮮感添,一齊食落,呢份搭配真係好過癮。對於忙碌嘅我嚟講,有時一個三文治都能夠帶俾我滿足感同短暫嘅逃離,外國風味嘅三文治簡直正到飛起!間唔中自我犒賞一下,都算係一種小確幸啦,下次繼續嚟試其他款式!🤩💕🍔