2013-08-11
7‧1假後番工要OT,放工又係宵夜時間咁滯,唔知食乜好,由地鐵站上地面途中見倒牛角廣告,喺香港開店咁耐冇幫襯過,太多人呀!所以就決定上去開餐。還好呢個時間真係唔駛等位,直接安排入座。呢個燒肉夜割時間,幾款燒肉特價由30%到50%不定。我地都點左幾款特價食物,包括王樣腹胸肉(鹽味牛油)﹑上級牛肋肉同芝士雞腿肉,另外點了厚燒煙肉﹑香蒜牛油一口牛同石鍋泡菜豆腐海鮮湯。燒肉工具都幾齊,又有鉗又有剪,點肉既汁醬有三款,我唔記得係咩,只記得好鹹,同埋本身啲燒肉已調味,所以冇乜點食。燒肉逐碟上嘞,賣相其實一般,嗰啲有牛油或芝士既以錫紙兜另上,係將成個兜放上網度燒,燒左肉先,再放入個兜沾牛油或芝士,第一次見。所有食物同平時既燒肉料理差不多,冇話特別出眾,反而泡菜豆腐鍋好味,亦令我想起泡菜國料理。其實以佢既質素,個價錢有點偏貴,但我地喺特價時段食還好啦!要我排隊就唔好了。唔知日本店係咪會好食啲既呢!