2016-03-30
今日好早放工,同女朋友行完街都係6 點幾,難得呢間港女至愛既餐廳無咩人,咁就去試下。個帶位職員帶左我地去將4 人枱分兩張既細枱,放低餐牌就走左,女朋友叫佢轉枱又唔理佢,咁就令佢着左,激嬲一個女人係一件好易既事。其實係有一張二人枱,另一個男職員肯轉枱,女朋友即同個職員投訴。女人係唔空易服侍既動物.....叫左杯水果冰紅茶,第一次飲,我覺得幾清新,唔錯,女朋友第一句就話同張相唔同,同台灣果D差好遠,唔好飲....本身上叫多少少,但女朋友成日話叫多多食唔曬,最後就叫左一個麵,兩個小食徐太宇花枝麵望落去簡簡單單,但估唔到D麵都幾有咬口,個醬好濃既麻醬味,都又同平時果D唔同,都幾特別,分開上可以更好咁按個人需要而加多D醬。呢個麵都唔錯,好開胃。酒糟豆乳一雞翅呢個雞翅炸粉整得好好,外脆內軟,雞翅分左兩邊,方便食,我就唔好酒既味,但女朋友好鍾意呢個味,酒個豆板醬,都係唔錯既配撘。皮蛋肉鬆豆腐本人好鍾意食帶辣既皮蛋,味道正常,但太多餐廳都有類似既,又差一點台灣味道,相對之前兩道菜係差少少本身叫多個甜品,但都係果D好多CREAM 既多士,所以就放棄左。新港城既食肆唔多選擇,呢個都算可以,二人座都好舒適,
酒糟豆乳一雞翅
本身叫多個甜品,但都係果D好多CREAM 既多士,所以就放棄左。新港城既食肆唔多選擇,呢個都算可以,二人座都好舒適,價錢都可以接受。