2023-02-15 58 瀏覽
今日約咗一個好鍾意食辣嘅朋友去呢間喺朗豪坊嘅川菜食飯~餐廳環境幾闊落同開揚添,又有植物裝飾👍🏻睇完餐牌覺得二人餐性價比十分之高,一於叫嚟試下分別有兩個小食 - 涼拌蘿蔔粒、蓮藕片 幾鍾意佢切嘅大細容易入口,而且仲酸酸甜甜非常開胃消油膩~涼拌蓮藕片上面加左啲芝麻,食落口相當爽口亦有好香芝麻味😆整體以上兩個小食作為前菜 相當開胃❤️雜錦小籠包小籠包有四種唔同味道,分別係原味、香辣、酸菜魚、 金黃流沙小籠包~小籠包粒粒都好爆汁月同熱辣辣!鍾意食辣嘅人建議試酸菜魚同香辣呢兩款小籠包,好特別又好好食🤤🤤腩肉炒菜一上菜賣相已經好吸引,而食落驚喜地覺得調味調得好好!啲辣椒味唔會搶咗肉同菜嘅味道,同時又帶出到微微麻辣味,送飯一流❤️❤️乾炒雞煲 (小辣小麻) + 2碗白飯一上菜覺得份量相當之多😆入邊除左雞之外都有好多配菜,例如蓮藕粉、薯條、腐皮、蓮藕片、辣椒八角等等~餐廳仲會好貼心咁準備咗火爐仔,令到菜式保溫👍🏻👍🏻可以熱辣辣咁食~配埋一個白飯開胃又飽肚雜莓梳打 & 芒果百香果梳打兩杯梳打味道唔錯,正正常常~主要係好大杯🤣解辣一流整體餐廳環境好唔錯,坐得舒服嘢食又唔差,下次會再嚟食😝

分別有兩個小食 - 涼拌蘿蔔粒、蓮藕片
幾鍾意佢切嘅大細容易入口,而且仲酸酸甜甜非常開胃消油膩~

雜錦小籠包

腩肉炒菜

乾炒雞煲 (小辣小麻) + 2碗白飯

雜莓梳打 & 芒果百香果梳打
兩杯梳打味道唔錯,正正常常~主要係好大杯🤣解辣一流

整體餐廳環境好唔錯,坐得舒服嘢食又唔差,下次會再嚟食😝
2023-02-15
5 分鐘 (堂食)